Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Daniel Windahl redo för nästa steg

Först en lagsatsning med Fair Play sedan väntar egentid för Daniel Windahl.
– Jag behöver bli mer egotrippad. Tennis är trots allt en individuell sport, säger han.

Daniel Windahl tillsammans med kompisen och Sverigeettan Elias YmerBild: PETTER ARVIDSON
Två titlar på vintertouren och en träningsvecka med Davis cup-laget har tänt förhoppningar hos 19-årige Daniel Windahl.
Nästa säsong vill han ta det stora steget ut på den internationella scenen.
– Om ett år vill jag ha en bra rankning som håller mig borta från future-tävlingar och att jag istället blandar upp challengerspel med ATP-kval. Jag vet att jag kan det, men det finns annat som också spelar in, säger han.
Han har länge tillhört landets största talanger, men vägen har inte alltid varit spikrak. I våras tvingades han till en timeout efter att ha hade kört slut på sig mentalt. Efter en välbehövlig vila kom han tillbaka med besked.
– Segrarna på vintertouren var bra kvitto på att jag gjort rätt saker, säger han.
Under november och december blir det fokus på elitseriespel med Fair Play där målet är ta tillbaka guldet.
– Jag känner att vi har ett extremt bra lag och jag har meddelat att jag är tillgänglig i alla matcher. Det blir en perfekt uppladdning inför min kommande säsong.
2016 siktar han på att inleda en liknande resa som vännen och jämnårige Elias Ymer. Sverigeettan är idag rankad 133:a. Daniel Windahl befinner sig strax ovanför tusenstrecket.
– När jag var med på DC-lägret kände jag att jag kunde hålla jämna steg och skulle kunna konkurrera med DC-spelarna, men för mig gäller det om att kunna uppehålla ett bra spel under längre perioder, säger han.
Han ser också tydliga skillnader mellan de två 19-åringarna och säger att han behöver ta efter Elias Ymers personlighet lite grann.
– Han är bra på att sätta sig själv först, medan jag alltid har trivts bra i lag och gillat den känslan. Jag behöver bli mer egotrippad. Tennis är trots allt en individuell sport.
I januari beger Daniel Windahl sig ut på en längre utlandsresa för att samla på sig erfarenhet och förhoppningsvis ATP-poäng.
– Ett resultatmål som vi satt upp är att halvera rankningen. Det kan gå snabbt om man får med sig några bra resultat, tror han.
Lagom till satsningen har han också fått forne storspelaren Jocke Nyström som ny tränare.
– Med hans erfarenhet som spelare och coach har han mycket att lära ut, säger Daniel Windahl, som även hoppas att Jocke Nyströms norrländska lugn smittar av sig.

Fair Play i elitserien

Spelarna i Fair Plays trupp:
Isak Arvidsson
Daniel Windahl
Daniel Berta
Pablo Figueroa
Ervin Eleskovic
Frederik Nielsen, Danmark
Martin Pedersen, Danmark
Thomas Kromann, Danmark
Motståndarna i elitserien
Solna
KLTK
GLTK
Salk
Lidköping
Upsala
Helsingborg
Upsala är regerande mästare.
Gå till toppen