Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EU-migranter avhysta vid kalkbrottet

I drygt 24 timmar fanns ett läger med EU-migranter på Kalbrottsgatan i Limhamn. Under söndagseftermiddagen avhystes personerna av polis.

Bild: Privat
– I lördags såg min fru att två skåpbilar körde i skytteltrafik till kalkbrottsgatan, berättar Jacob Heyden, pensionär boende i Limhamn.
Under söndagen promenerade han själv ner till platsen, som ligger intill stängslet mot kalkstensbrottet. Då stod där två skåpbilar parkerade och man hade rest två enkla skjul. Jacob Heyden tog en bild på byggnaderna.
– Jag såg bara en person på platsen vid det tillfället, säger han.
Vad tänkte du när du såg lägret?
– Jag såg framför mig att vi skulle få en liknande process som vid Industrigatan. Det är inte människovärdigt att bo på det viset. Dessutom smutsar de ner området.
Jacob Heyden tog kontakt med polisen, men kom aldrig fram. Det gjorde däremot ett antal andra personer.
– Flera privatpersoner ringde oss och anmälde lägret och vid halv två skickade vi en patrull till platsen, säger Linda Pleym, polisens informatör.
Polisen har ingen uppgift om hur många personer som uppehöll sig vid lägret.
– Personerna på platsen uppmanades att lämna och ta med sig sina ägodelar, vilket de gjorde utan att göra motstånd, säger Linda Pleym.
Polisen kontaktade därefter kommunen, som rev och forslade bort husen under söndagskvällen.
– Jag såg att de hade en grävskopa där, säger Jacob Heyden.
Området är nu tömt.
Gå till toppen