Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Hela Paris kändes som en gravplats"

Evelina Wirne har precis kommit hem till Sverige. I fredags var hon instängd på en restaurang i centrala Paris under skottlossningen.

Evelina Wirne.
Evelina Wirne och hennes pojkvän blev instängda på en restaurang efter attentatet vid Bataclan. När de väl kom ut vid 01-tiden tillbringade de resten av natten med att vandra runt på gatorna och leta boende, eftersom hotellet de bokat låg precis vid konserthuset.
– Det har gått upp och ner hela helgen. Det är svårt att hitta tillbaka till ögonblicket på restaurangen när det hände. Hörde jag verkligen skottlossningen så nära? Såg jag alla polisbilarna. Och vetskapen, hade vi kommit till restaurangen fem minuter tidigare hade vi hamnat mitt i den.
– Jag får flashbacks. Jag minns att vi var rädda och inte visste var gärningsmännen var. Det är svårt att förstå nu.
Hon beskriver helgen i Paris som en surrealistisk upplevelse.
– Först trodde vi att allting var som vanligt när vi kom ut på stan på lördagen, men sedan kände man att det var något som låg i luften. Hela Paris kändes som en gravplats, det var en stor sorg över hela staden.
Gå till toppen