Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Montezuma gör comeback i AF-Borgen

Offret misslyckas. Det nya kalenderåret kan inte börja. Aztekhärskaren Montezuma får fem år på sig att återuppväcka offret från de döda och rädda världen från undergång.

Huvudrollen som aztekhärskaren Montezuma spelas av Olle Cronqvist (i mitten). Filip Ström (till vänster) gestaltar hans spåman Axcualli. I rollen som Malintzin, Montezumas dotter, syns Johan Gren (till höger.Bild: Ingemar D Kristiansen
Så börjar Lundaspexarnas nya spex Montezuma som har premiär den 27 november. Eller nya och nya... spexet skrevs redan 1991 av bland andra Johan Wester och Anders Jansson och sätts nu upp för andra gången.
– Vi har utgått från den uppsättningen och behållit det som fortfarande är bra. Men vi har skrivit om en del som inte längre funkar. Det hinner ju hända en del i världen på 24 år, säger regissören Gustav Löwegren.
Även under själva föreställningen hinner det hända en del. Bland annat dyker den spanska erövraren Hernán Cortés upp och blir misstagen för en gud.
–  Det blir ju en liten spoiler att berätta det nu, men det är ändå så lättgooglat, säger Gustav Löwegren.
Varför ska man se spexet?
– Mycket spännande musik och kostymer, rolig och genomarbetad humor med oväntade twister. Det är i alla fall vårt mål.
Gå till toppen