Om Sydsvenskan

Om e-tidningen

Med e-tidningen kan du läsa hela papperstidningen digitalt – på din dator, i din telefon eller din surfplatta. E-tidningen kommer ut varje dag året om, även de dagar då det inte kommer någon papperstidning. Du som prenumererar får e-tidningen utan extra kostnad.

Med Sydsvenskans e-tidning kan du som är prenumerant läsa Sydsvenskan på datorn, i mobilen eller i surfplattan. E-tidningen blir tillgänglig på natten, samtidigt som papperstidningen börjar tryckas.

E-tidningen som App

Använder du en mobil eller surfplatta kan du istället ladda ner någon av våra appar:
E-tidningen för Iphone och Ipad
E-tidningen för Android

Läs e-tidningen på webben

Till dagens e-tidning på sydsvenskan.se

Logga in som prenumerant

Är du prenumerant har du fri tillgång till e-tidningen. Klicka där det står "Logga in" i övre högra hörnet på sidan. Är du prenumerant men saknar inloggningsuppgifter kan du snabbt och enkelt skapa ett personligt konto här. I filmen nedan ser du hur man gör för att skapa ett konto.

Börja läsa

När du är inloggad kommer du åt alla tidningar här. Klicka på de gröna knapparna med respektive tidningsnamn för att välja vilken edition som ska visas. Klicka på ett tidningsomslag för att börja läsa.

Bläddra i tidningen

Klicka på pilsymbolerna på skärmens sidor för att bläddra till nästa eller föregående sida. Du kan även bläddra med piltangenterna på tangentbordet.

Zooma på sidorna

Det finns två sätt att enkelt zooma in i tidningssidorna: antingen dubbelklickar du med musen någonstans på sidan, eller så använder du scrollhjulet på musen. När du har zoomat in kan du panorera på sidan genom att klicka och hålla inne musknappen medan du drar tidningen åt det håll du vill.

Genväg till en tidningsdel eller sektion

Vill du snabbt hoppa till B-delen eller till vädersidan? Klicka en gång på tidningssidan för att visa menyknapparna. Klicka på symbolen med fyra liggande linjer så får du upp en meny där du snabbt kan förflytta dig till en annan del av tidningen. Du kan även navigera genom att dra i reglaget som visas i skärmens nederkant, när du klickat en gång på sidan. När du drar reglaget i sidled visas en miniatyrbild av tidningssidorna. Släpp musknappen när du är på den sida du vill läsa.

Enkelsida eller uppslag

Klicka en gång på tidningssidan för att visa knapparna i läsaren. Klicka på symbolen näst längst till vänster i övre fältet för att växla mellan att visa enkelsidor eller uppslag.

Ta en skärmdump

Klicka en gång på tidningssidan för att visa menyknapparna. Välj symbolen som ser ut som en kamera för att ta en så kallad skärmdump av tidningssidan. Det betyder att du sparar ner hela eller delar av sidan som en bildfil. Klicka på kameran och dra sedan upp en ram runt den del av sidan du vill spara, genom att klicka och hålla nere musknappen medan du drar musen. Släpp musknappen när du är klar, och följ instruktionerna på skärmen för att spara bilden på din dator.

Visa i helskärm

Är ditt webbläsarfönster för litet? Klicka en gång på tidningssidan för att visa menyknapparna. Klicka på knappen i övre fältet längst till höger, som ser ut som två diagonala pilar. Då täcker tidningen hela skärmen. För att gå ur helskärmsläget trycker du på Esc på tangentbordet.

Praktiskt läsläge

Tycker du att det är krångligt att läsa tidningssidorna på skärmen? De artiklar som har en ljusblå bakgrundsfärg går att klicka på, och när du gör det får du upp texten i ett praktiskt läsläge. I läsläget är texten anpassad för att enklare kunna läsas på skärmen. Med knapparna A+ och A- kan du förstora eller förminska texten.

Sök i arkivet

Vill du hitta en gammal artikel i e-tidningen? Klicka i fältet "Sök i biblioteket" och fyll i vad du letar efter. Tänk på att arkivet innehållet väldigt många artiklar, så var så specifik som möjligt i din sökning. Att bara söka på exempelvis "MFF" kommer att ge tusentals träffar. Sökresultaten visas med det mest aktuella resultatet överst.

Kontakta kundservice för mer hjälp

Behöver du hjälp med din prenumeration, ditt digitala konto eller att använda e-tidningen, kontakta vår kundservice.
Telefon vardagar 8:00-16:30: 040-93 41 00
Gå till toppen