Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Om e-tidningen

Med e-tidningen kan du läsa hela papperstidningen digitalt – på din dator, i din telefon eller din surfplatta. E-tidningen kommer ut varje dag året om, även de dagar då det inte kommer någon papperstidning.
Du som prenumererar får e-tidningen utan extra kostnad. E-tidningen blir tillgänglig på natten, samtidigt som papperstidningen börjar tryckas.

E-tidningen som app

Använder du en mobil eller surfplatta kan du istället ladda ner någon av våra appar:
E-tidningen för Iphone och Ipad
E-tidningen för Android
Instruktionsfilm: E-tidningen på surfplatta

Läs e-tidningen på webben

Till dagens e-tidning på sydsvenskan.se

Logga in som prenumerant

Är du prenumerant har du fri tillgång till e-tidningen. Klicka där det står Logga in i övre högra hörnet på sidan.
Är du prenumerant men saknar inloggningsuppgifter kan du snabbt och enkelt skapa ett personligt konto här. I filmen nedan ser du hur man gör för att skapa ett konto.

Börja läsa

När du är inloggad kommer du åt alla tidningar här. Alla prenumeranter kommer åt både Malmö- och Lundaeditionen. Klicka på den edition som du vill läsa. Klicka på den utgåva och den del som du vill börja läsa. Är det första gången du besöker sidan behöver du logga in med ditt konto.
Instruktionsfilm: E-tidningen i datorn

Bläddra i tidningen

Läser du på dator kan du klicka på pilsymbolerna på skärmens sidor för att bläddra till nästa eller föregående sida. Du kan även bläddra med piltangenterna på tangentbordet. I mobilens webbläsare kan du swipa för att bläddra.

Zooma på sidorna

På dator finns två sätt att enkelt zooma i tidningssidorna: antingen zoomar du in och ut på en sida genom att trycka på mellanslagstangenten eller så klickar du på plustecknet i högra hörnet. När du har zoomat in kan du panorera på sidan genom att klicka och hålla inne musknappen medan du drar tidningen åt det håll du vill.

Genväg till en sida

Klicka på längst ner i botten på symbolen med tre punkter så får du upp alla sidor som uppslag och kan snabbt förflytta dig till en annan sida i tidningsdelen. Klicka på den sida du önskar läsa och stäng ner översikten av sidorna via krysset.

Visa i helskärm

Är ditt webbläsarfönster för litet? Klicka en gång på symbolen med fyra pilar som pekar åt var sitt hörn. Då täcker tidningen hela skärmen. För att gå ur helskärmsläget trycker du på samma symbol igen.

Praktiskt artikelläge och sektionsvy

Tycker du att det är krångligt att läsa tidningssidorna på skärmen och svårt att få överblick när du zoomar? Genom att klicka på symbolen med ett A och fyra streck får du upp texten i ett praktiskt artikelläge. I artikelläget är texten anpassad för att enklare kunna läsas på skärmen.
Med knapparna A+ och A- kan du förstora eller förminska texten. Härifrån kan du klicka på symbolen med A och fyra streck i vänstra hörnet. Då kommer du åt en innehållsförteckning över alla sektioner. Genom att klicka på respektive sektion ser du vilka artiklar som finns under varje och du kan klicka dig direkt till önskad artikel.

Skriva ut eller ladda ner PDF

För att skriva ut eller ladda ner tidningen som PDF behöver du klicka dig vidare till den aktuella tidningen du vill ladda ner. Via skrivarsymbolen uppe till höger i menyn kan du välja att skriva ut eller ladda ner aktuell sida du befinner dig på eller alla sidor i tidningen. När du valt Aktuell sida eller Alla sidor öppnas ett nytt fönster. Från detta fönster kan du antingen skriva ut via skrivarikonen eller ladda ner via pilsymbolen till din dator.

Kontakta kundservice för mer hjälp

Behöver du hjälp med din prenumeration, ditt digitala konto eller att använda e-tidningen, kontakta vår kundservice.
Kundwebb: sydsvenskan.se/kundservice
Telefon vardagar 8:00-16:30: 040-93 41 00
Gå till toppen