Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Dold kamera övervakade kunder

En trådlös kamera har övervakat kunderna på köpcentret Mobilia. Den olovliga och dolda utrustningen upptäcktes i tisdags och har nu tagits i beslag av polisen.

Kameran är av mikromodell och satt placerad i ett allmänt utrymme inuti en luftmätare. Det var en av köpcentrats fastighetsskötare som upptäckte den och slog larm till ett vaktbolag.
– Vi har aldrig varit med om det här förut. Det är väldigt märkligt, säger Anders Murmark som är affärsområdeschef på Mobilia.
Han tror att kameran varit på plats någon dag innan den upptäcktes och togs ner.
– Vi kan inte se något syfte med den. Den pekar inte mot något speciellt utan bara längs med en vägg, säger Anders Murmark.
Korridoren där kameran satt placerad leder mot några toaletter, men den var inte riktad åt det hållet. Modellen ska vara av en typ som går att köpa i de flesta teknikbutiker.
Det finns inga butiker i närheten av platsen och det är oklart vem som har skruvat upp övervakningsutrustningen. Polisen har nu tagit den i beslag och skrivit en anmälan om olovlig kameraövervakning.
Gå till toppen