Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Akzo Nobel satsar 23 miljoner kronor på nytt testcenter i Malmö

Färg- och kemijätten Akzo Nobel satsar på Malmö. Ett av koncernens fyra globala forskningscenter placeras i staden – vilket leder till nya arbetstillfällen.

Akzo Nobel satsar på ett nytt testcenter i Malmö.
– Målet är att hitta nya användningsområden och nya kunder. Vi är verksamma inom träindustrin, bland annat kopplat till trädgård, möbler, köksinredning och byggprodukter. Det är inom de områdena vi vill hitta nya teknologier, säger Hans Östling, försäljningschef på Akzo Nobels industriella färg- och lackverksamhet i Malmö.
Akzo Nobel är ett svensk-nederländskt företag med omkring 46 000 medarbetare. 600 av dessa arbetar i Skåne där en stor del av produktionen är inriktad på träindustrin. Malmösajtens kunder finns i huvudsak i Nordeuropa och Östeuropa.
– Malmö är en strategisk sajt för Akzo Nobel som man satsar på för framtiden. Vi ligger bra till geografiskt i förhållande till vår export och det är en gammal etablerad sajt med plats över att investera i, säger Hans Östling.
Hans Östling, försäljningschef på Akzo Nobels industriella färg- och lackverksamhet i Malmö.
Akzo Nobel har satsat 2,5 miljoner euro, drygt 23 miljoner kronor, på sitt nya testcenter för färg och lack i staden. Centret gör det möjligt att efterlikna den träbearbetande industrins tillverkningsprocesser och skräddarsy nya produkter, ny applikationsteknik och hållbara lösningar.
I dag jobbar 52 personer med forskning- och utveckling på Akzo Nobel i Malmö.
– Det nya centret leder till nya arbetstillfällen, men det är svårt att säga hur många, säger Hans Östling.
Personalstyrkan i Skåne har ökat den senaste tiden. I samband med avvecklingen av en fabrik i Gamleby flyttades delar av produktionen till Malmö.
– Akzo Nobels strategi är att samla ihop verksamheten och Malmö är speciellt utvalt, säger Hans Östling.
Gå till toppen