Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Paradise Hotel-Marcos vill visa vägen för andra ungdomar

Tiden i paradiset är över. Nu har Lundabon Marcos Guevara fullt fokus på sin nyöppnade tatueringsstudio och en kommande webbserie.
– Jag vill inspirera andra att våga leva livet fullt ut, säger den tidigare dokusåpadeltagaren.

21-åriga Marcos Guevara ångrar inte sin medverkan i TV3:s realityserie ”Paradise Hotel” tidigare i höst, trots att den bara varade några veckor. Men han tycker samtidigt att det är skönt att det är överstökat.
– Nu kan jag koncentrera mig på annat, säger Lundabon när han visar runt i den nya tatueringsstudion Poppay Tattoo på Kyrkogatan 21 i Lund.
Studion har han öppnat tillsammans med sin mentor Pavel Gagov. De två möttes när Marcos som sjuttonåring ville göra sin första tatuering och de klickade direkt, berättar Pavel Gagov, själv 40 år.
– När jag skulle sätta igång att tatuera honom tog han fram en bok och började läsa. Det imponerade på mig. Jag har haft en lång karriär men har sällan varit med om någon som gjort så.
När Pavel Gagov bestämde sig för att öppna sin första tatueringsstudio i Lund tvekade han inte inför att göra det tillsammans med tonåringen Marcos.
– Hans unga ålder skrämde inte mig alls. Det är klart att han inte hade kunskap om allt, men hans ungdom var en fördel eftersom han var full av energi och kunde sparka på mig och säga ”kom igen, nu satsar vi!” när jag själv tvekade.
Marcos Guevara har också varit drivande i att de två nu flyttat till större lokaler än den förra studion vid Polhemskolan. Men han håller inte själv i tatueringsnålen.
– Jag upptäckte ganska snabbt att jag inte har talangen för det. Istället är det kontorsjobb som är min grej, det är där jag känner mig hemma. Jag gillar att driva projekt framåt.
Den drivkraften har Marcos haft sedan han var med om en allvarlig trafikolycka som sjuttonåring. Hans vän omkom i olyckan, men själv klarade han sig utan fysiska skador.
– Däremot traumatiserade den mig på det mentala planet. Jag tänker fortfarande nästan dagligen på olyckan och det får mig att vilja ta för mig av livet, hela tiden.
Så vill han att andra ungdomar också ska känna. Därför är han igång med att spela in en webbserie som utspelar sig i tatueringsstudion. Tittarna ska få följa Marcos, men också kunderna som gaddar sig. Tanken är att serien ska ge en inblick i hur andra människor väljer att leva sina liv.
– Det är jag själv som finansierar serien så det går långsamt. Men vi håller på med den och jag tror att det kan bli bra. Sedan jag varit mycket ung har jag fått höra att jag är modig som lever livet. För mig är det en självklarhet, men det är det inte för alla. Nu vill jag inspirera andra med min resa.
Gå till toppen