Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Resebyråkedjan Big Travel i Malmö har sålts

Efter 32 år i branschen säljer Big Travels vd och grundare, Tommy Malm, sin resebyråkedja. Köparen är nybildade Stockholmsbolaget FAAV Travel Invest som leds av Fredrik Skarke.

Jan-Anders Holmqvist blir ny vd i Big Travel när företaget säljs till FAAV Travel Invest.
– Tiden har kommit för mig att lämna över ansvaret för Big Travels fortsatta utveckling och framgång. Jag har lärt känna Fredrik allt sedan hans marknadsundersökningsföretag Resolvia började göra våra kundnöjdhetsundersök­ningar och är övertygad om att han har de rätta idéerna för att ta över efter mig, säger Tommy Malm.
Han startade Big Travel i Malmö 1983. Sedan dess har företaget vuxit och omfattar idag 25 resebyråer med en omsättning på cirka 900 miljoner kronor.
Från början var Big Travel en renodlad resebyrå för privatpersoner, men sedan åtta år tillbaka satsar de även på affärsresor.
– Big Travel har de rätta förutsättningarna att fortsätta att utvecklas i en omvärld och affärsmiljö som präglas av snabba föränd­ringar. Vår målsättning är att detta ska ske med bibehållen bredd i verksamheten, fort­satt under nuvarande ledningsgrupp, och med förbättrad långsiktig lönsamhet, säger Fredrik Skarke.
I samband med försäljningen tar Jan-Anders Holmqvist över vd-posten i företaget. Han har jobbat på Big Travel sedan 2007 och anställdes för att utveckla affärsverksamheten i Sverige.
– Vi har kapacitet att öka vår affärs­volym ytterligare och ska göra detta med ökad effektivitet och produktivitet, säger Jan-Anders Homlqvist.
Gå till toppen