Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hareide lämnar MFF – jakten på tränare är igång

Åge Hareide gör sitt sista uppdrag som MFF-tränare mot Real Madrid den 8 december. Sydsvenskan kan avslöja att beskedet redan är kommunicerat internt i klubben.

När matchen mot PSG spelades, var beslutet redan fattat och meddelat till nyckelpersoner inom klubben, det var Åge Hareides sista tävlingsmatch på Swedbank stadion.
– Det kan jag faktiskt inte svara på nu. Det blir i alla fall Molde på torsdag i träningsmatch. Jag vet faktiskt inte vad som händer sedan. Jag har ju tydligt sagt att vi skulle klara av det vi har att göra först.
Läs också Markus Rosenberg: ”Publiken gjorde sitt, vi gjorde inte vårt”
Men för en gångs skull lägger han ut en dimridå.
Åge Hareide och Dansk Boldspil Union är överens om att han ska ta över jobbet som "landstrener" - förbundskapten – efter Morten Olsen från årsskiftet.
Mycket talar väl för att presentationen kommer mycket snart.
Enligt vad Sydsvenskan erfar är också MFF långt framme i processen att hitta en ersättare, då det varit känt för ledningen ett bra tag att utgången kunde bli den här. MFF har ett par huvudspår i jakten på Åge Hareides ersättare.
MFF-ordföranden Håkan Jeppsson skriver så här i ett sms:
”Åge är vår tränare och har inte sagt upp sig.”
Det var en mycket besviken och ganska fåordig coach som sett sitt lag få en ordentlig överkörning av PSG.
– Vi gör för mycket fel framför båda målen. Vi blir straffade på rena juniorfel igen. Vi måste värdera när vi ska spela och när vi ska få bort bollen. Vi ska inte vara i stadiet att vi håller på att lära oss sådana saker i Champions League, sa Åge Hareide och fortsatte:
– Vi måste också sätta de lägen vi får för att få energi - Jo Inge Berget hade ju en jättemöjlighet till 1-2 - men vi har inte de kliniska avsluten som Paris.
Läs också Zlatan efter segern: ”Magiskt, går inte att beskriva”
PSG-tränaren Laurent Blanc var förstås nöjd att hans lag satte tonen direkt med två avgörande mål.
Men fick mest svara på frågor runt Zlatan Ibrahimovic förstås. Till exempel varför svensken fick vara lagkapten.
– Det var väl logiskt för det var en speciell match. Thiago Silva kom själv till mig och bad mig att han skulle få ge bindeln till Zlatan. När alla spelarna var med på det, var det inget svårt beslut.
Med några minuter kvar fick Zlatan Ibrahimovic också kliva av och ta emot en stående ovation från hemmapubliken.
– Jag vill att han skulle få vila lite, skämtade Laurent Blanc. Nej, eftersom vi uppnått våra mål i matchen var det ett bra sätt att låta supportrarna få ge honom sin hyllning när han tog sig ut från planen.
Gå till toppen