Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnorna missar Madridmatchen

Efter käftsmällen mot Paris måste MFF ta poäng i Madrid utan både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson.
– Det kommer krävas ett mirakel förstås, sa Rosenberg.

Domaren William Callum varnade Markus Rosenberg i första halvlek mot PSG. Både MFF-kaptenen och mittbacken Rasmus Bengtsson är avstängda mot Real Madrid.Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån
Både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson gick in i matchen mot Paris med var sitt gult kort från avstängning i den sista gruppspelsmatchen mot Real Madrid på bortaplan den 8 december.
Rosenberg fick sitt i slutminuterna av första halvlek, Bengtsson sitt i slutminuterna av andra.
En dubbel smäll för Malmö FF, som därmed saknar två av sina mest rutinerade spelare när det ska avgöras om det blir fortsatt spel i Europa efter nyår.
– Det kommer krävas ett mirakel förstås och lite tur också, sa Markus Rosenberg.
Varningen var han inte helt nöjd med.
– Det var min första och enda tackling i matchen. Jag brukar kunna göra tre-fyra sådana innan det händer något i Europa, sa han.
Saken blev inte bättre av att han brände en straff i andra halvlek.
– En millimeter till höger, så är det en fantastisk straff. Men det kändes lite som det var en sådan dag.
Han bytte några ord med Zlatan Ibrahimovic i spelargången innan de gick in på planen i spetsen för sina lag som lagkaptener.
– Vi önskade varandra lycka till, ungefär så, sa Rosenberg.
– Man hade höga förväntningar, sedan gick ridån ner ganska snabbt. Tycker ändå att vi gör en bra första halvlek, men det känns som att de gör mål på allt.
Nu måste MFF-tränaren Åge Hareide hitta en ny anfallspartner till Nikola Djurdjic.
Kanske Jo Inge Berget, som hade de hetaste chanserna i första halvlek och retade sig på det missade friläget i den 23:e minuten.
– Det är en jättechans, väldigt bra spel och sedan gör jag egentligen allt rätt när jag drar den sista gubben, men avslutet är lite för dåligt, även om målvakten gör en bra räddning.
– Den borde sitta och då hade det kanske sett annorlunda ut med lite positiv feeling i laget.
Nu väntar Real Madrid borta, där MFF måste ta poäng och hoppas att Paris gör sitt hemma mot Sjachtar Donetsk.
– Det blir svårt såklart, det är inte bara att dra dit och ta poäng. Men vi måste göra ett ärligt försök, sa Jo Inge Berget.
– Det är inte över förrän det är över och det har skett större saker i fotboll än att ett lag har tagit poäng mot Madrid, men vi vet att det blir tufft.
Gå till toppen