Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trialbee expanderar och lanserar ny tjänst

Framöver ska Malmöbolaget Trialbees molntjänst inte bara effektivisera patientrekryteringen till kliniska läkemedelsstudier. Inom kort lanserar de en tjänst som effektiviserar hela processen från läkemedelskandidat till färdig behandling.

Tobias Folkesson, vd och medgrundare av Trialbee.Bild: Kajsa-Stina Kalin
– Vi bryter in på ny mark och expanderar vårt erbjudande. Det betyder att vi kan jobba mer långsiktigt och hjälpa våra kunder under hela genomförandet av en klinisk studie, säger Tobias Folkesson, vd och medgrundare av Trialbee.
Trialbees vision är att bidra till att bättre behandlingar når allmänheten snabbare. Hittills har de fokuserat på att snabba på rekryteringen av patienter till kliniska studier.
Deras molntjänst hittar patienter till kliniska prövningar via nätannonsering på sökmotorer och i sociala medier. Metoden minskar rekryteringstiden jämfört med traditionell patientrekrytering via läkare och annonsering i tidningar.
Men det finns fler tidstjuvar i processen från läkemedelskandidat till färdigt läkemedel, bland annat i hanteringen av datainsamlingen och analysen av de kliniska testerna.
– Det är uppenbart att mycket av tidstjuvarna sitter i den manuella hanteringen, till exempel kan en hel del analyser göras med datorkraft istället för manuellt. Men det finns också tidstjuvar i termer av att man jobbar linjärt. Genom att bygga ett intelligent stöd som gör att kliniker, patienter och läkemedelsbolag kan arbeta parallellt, kan man minska väntetiden för en patient som väntar på besked eller en läkare som behöver fler uppgifter från en patient.
Företaget startades av två tidigare kollegor på dåvarande Sony Ericsson 2010. I dag har de omkring 15 anställda i Malmö och har nyligen förstärkt teamet med en utvecklingschef och en digital marknadsförare. De är även i slutfasen med rekryteringen av en HR-chef och en säljchef.
– I dag har vi omkring fem utvecklare. Nästa år ska vi tredubbla det teamet. Vi kommer även att bygga ett säljteam i USA, säger Tobias Folkesson.
Malmöbolaget Trialbee utökar med fler tjänster för att effektivisera utvecklingen av nya läkemedel.Bild: Kajsa-Stina Kalin
Han var i Boston förra veckan för att prata både med potentiella kunder och med personer han funderar på att anställa där. Sedan i våras har bolaget en sälj- och marknadsförare på västkusten i Los Angeles, men det nya USA-kontoret kommer troligen att hamna på östkusten.
– Våra kunder sitter främst på östsidan och tidsskillnaden är mer hanterbar. Ett möjligt scenario är att jag flyttar över en period för att sätta upp verksamheten i USA, säger Tobias Folkesson.
I samband med Boston-resan förra veckan var han även i Los Angeles för att ta emot pris. Bolaget har som ett av hundra i världen kvalat in på den amerikanska tekniklistan Red Herring International Top 100 Global.
– Det är framförallt en kvalitetsstämpel. Värdet ligger i att en oberoende tredje part har gjort en ordentlig utvärdering av vår teknik och vår kompetens.
Därtill öppnar tillställningen dörrar till investerare. I maj satsade bland andra Industrifonden och Briban Invest fem miljoner dollar, drygt 40 miljoner kronor, i Malmöbolaget. Det var företagets tredje nyemission och det kommer troligen bli fler.
– Jag ser potential att skala ännu fortare. Vi har en bra tajming och det finns ett stort intresse för vad vi gör. Men det är en strategisk diskussion som vi får ta med styrelsen, säger Tobias Folkesson.
Gå till toppen