Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En lyxloppis för en bättre värld

Två hallar, 70 försäljare och förhoppningsvis besökarrekord. På söndag är det dags för lyxloppis på Baltiska hallen.

Emelie Walles och Vicktoria Murawska.Bild: Julius Viktorsson
Man kan ju argumentera för att en loppis i sig själv är en bra sak – skonsam för miljön och allt. Men bloggerskorna Vicktoria Murawska och Emelie Walles tar det hela ett steg längre med sin lyxloppis.
Dels genom att skänka en del av biljettintäkterna till barncancerfonden, dels genom att samarbeta med Konnect Second hand, en loppis som ägs av frikyrkan Immanuelskyrkan i Malmö. Denna loppis ger i sin tur sitt överskott till olika sociala projekt både i Malmö och utomlands.
– De kommer att ha representanter på plats och informera och så kan man skänka kläder till deras butik, berättar Vicktoria Murawska.
Men huvudpoängen med en lyxloppis är ändå... Ja, själva lyxloppisen. I år kommer loppisen att uppta mer utrymme än någonsin och ha 70 försäljare.
– Vi som gillar märkeskläder brukar ju samla på oss grejer och det är inte helt lätt att sälja dyrare grejer på en vanlig loppis, säger Vicktoria Murawska.
– Med det här konceptet kan vem som helst få lite lyx i garderoben.
På söndag är det tredje gången som lyxloppisen anordnas och för varje år har evenemanget växt. På premiären i mars kom över 700 besökare och hittills har över 1300 personer tackat ja på Facebook till söndagens evenemang.
– Det är jättekul att se att det är uppskattat, säger Vicktoria Murawska.
Lyxloppisen äger rum på Baltiska hallen imorgon söndag klockan 10.30-15.30. Inträde kostar 20 kronor.
Gå till toppen