Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Medaljmålet redan fixat

Redan på andra tävlingsdagen uppfyllde Jacob Jansson svenskarnas mål.
– Vi siktade på medalj och den tog jag hem idag. Nu kan det bara bli ännu bättre, sa Jacob Jansson.

Jacob Jansson strax bakom Marco Giordano i finalen på 500 m i Europacupen i Malmö Isstadion.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmöåkarna Jacob Jansson och Fabrice Suh fick till det ordentligt när Europacuptävlingarna i Isstadion klev in på andra tävlingsdagen.
Efter en fjärde respektive sextondeplats på fredagens inledande 1500 m fanns det ännu mer krafter i kroppen.
För Jacob Jansson bar det enda fram till en ny final på distans 500 m.
Finalloppet blev en kamp mellan Malmöåkaren och italienaren Marco Giordano sedan de distanserat de övriga två finalisterna.
– Jag var väldigt taggad och fick en bra start, konstaterade Jacob Jansson som tog rygg på italienaren från start och skuggade honom hela loppet.
Målgången blev jämn och segraren utnämndes först efter målgångsgranskning. Drygt fem hundradelar av en sekund var avståndet till guldet.
– Jag är väldigt glad och känner en otroligt stor adrenalinkick just nu, sa silvermedaljören efter att han lämnat prisutdelningen, pustat ut och börjat förbereda sig för kvalet på 1000 m som startade lite mer än 40 minuter senare.
Säsongen befinner i sin inledning och formbeskedet var välkommet.
– Det här bådar gott och öppnar antagligen för mycket tävlingar i januari och februari, som i sin tur kan göra att det blir JVM och EM, sa Jacob Jansson som har siktet inställt på de stora mästerskapen och Europacup-finalen i vinter.
Det var i semifinalen som han gjorde lördagens snabbaste lopp. Ett lopp som höll på att bli historiskt. 42,660 innebar nytt svenskt juniorrekord på distansen. Det är också det närmaste någon har kommit Martin Johanssons svenska rekord från 2003, 42,572.
Fabrice Suh var framför allt nöjd med sin avslutning på dagen där han vann grupp 3-finalen och placerade sig som tia på distansen.
– Jag är glad över att jag fick revansch på han [nederländaren Pétré Ward] som slog mig i semifinalen, sa Fabrice Suh som även han hade en tajt målgång i sin final.
– Jag tyckte att jag körde bra i dag, men jag hade lite otur med lottningen och fick tuffa lopp. I kvartsfinalen fastnade jag bakom en. Jag kände att jag höll på att gå in i honom flera gånger, men för att klara av att gå om i det läget krävs både fart och finess och det lyckades jag inte med i dag, sa han.
I totalen inför sista tävlingsdagen ligger Jacob Jansson trea och Fabrice Suh 13:e.
Gå till toppen