Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Triangeln utrymdes – två gånger samma dag

Köpcentret Triangeln fick utrymmas två gånger på lördagen på grund av ett tekniskt fel som utlöst sprinklerlarmen.

– Det måste vara väldigt frustrerande för affärsinnehavarna men det är absolut ingenting annat än ett tekniskt problem, säger Mats Streer, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Fastighetsförvaltaren Vasakronan bekräftar.
– Det beror inte på någon brand utan på någon av de många tekniska orsaker som kan utlösa larmet, säger Anders Kjellin, regionchef på Vasakronan. 
Det första automatiska larmet nådde räddningstjänsten klockan 11.12 och det andra larmet klockan 14.07. Båda gångerna fick köpcentrat utrymmas.
Det första larmet verkar ha orsakat en längre paus än den andra, som enligt tipsuppgifter till Sydsvenskan var på omkring 20-30 minuter.
– Det kan gissningsvis ha varit lättare att lokalisera felet den andra gången. Om det tog lång tid den första gången beror förmodligen på att det först inte gick att återställa larmet, det måste göras för att folk ska kunna gå in igen, säger Anders Kjellin på Vasakronan. 
Gå till toppen