Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Här är de som kan bli Skånes mest företagsamma

Fem företagare tävlar om utmärkelsen Årets mest företagsamma människa i Skåne. Vinnaren röstas fram av allmänheten och avslöjas den 17 december i Malmö. I år har fler än någonsin röstat.

Nästan 4 000 röster har Rolf Elmér, regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne, räknat till. Det är omkring 1 000 fler än förra året.
Utmärkelsen ”Årets mest företagsamma människa i Skåne” delas ut för fjärde året i rad av företagarorganisationen Svenskt Näringsliv. Ambitionen är att uppmärksamma människor som skapar jobb och förutsättningar för fler företagsamma människor i Skåne.
Allmänheten nominerar kandidater till priset och sedan väljer en jury ut fem finalister. Bland dessa korar allmänheten en vinnare.
Förra året vann grundarna av Solklart Vård. I år tävlar följande fem personer om priset:
· Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement.
Balqis Khattab driver Möllans Basement med stöd av Stena Fastigheter.Bild: Sara Johari
– Projektet innebär att vi hjälper ungdomar runtom Möllevången att få jobb. Möllans Basement hjälper till med cv-skrivande, kontakter och jobbcoachning, säger Balqis Khattab.
· Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken.
Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken.Bild: Jenny Leyman
– Vi startade för fyra år sedan och finns idag över hela landet, i flera länder i Europa och vi exporterar till USA, säger Martin Jörgensen.
· Marcus Nilsson Tervahauta, verksamhetschef på Iklinik i Lund.
Marcus Nilsson Tervahauta, verksamhetsledare på Iklinik.Bild: Svenskt Näringsliv
–Jag är glad att möjligheten för oss att skapa Iklinik funnits men jag tycker samtidigt att vi har förvaltat den möjligheten på ett väldigt bra sätt som också ligger rätt i tiden, säger Marcus Nilsson Tervahauta.
· Alexandra von Schwerin, ordförande för Skarhults Kulturminne.
Alexandra von Schwerin, ordförande för Skarhults Kulturminne.Bild: Jenny Leyman
– Det värde vi skapar på Skarhults slott går inte att mäta i pengar. Vi skapar glöd i våra besökares ögon, vi får dem att tänka utanför boxen och väcker deras nyfikenhet, säger Alexandra von Schwerin.
· Mats och Ebbe Vollmer, krögare på Vollmers Restauranger.
– Vollmers har expanderat mycket på hyfsad snabb tid men vi har alltid behållit vår integritet.
Ebbe Vollmer.Bild: Lars Brundin
Mats Vollmer.Bild: Lars Brundin
Gå till toppen