Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Louise Wester får pris för parlör

Lunds kommuns Förebyggandepris 2015 går till Louise Wester för flera projekt som "bidragit till välmående och inkludering i Lund".

Pristagaren Louise Wester och kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S).Bild: Ingemar D Kristiansen
Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) läste högt ur juryns motivering under prisutdelningsceremonin i Rådhuset:
"Med enkla medel som papper och penna ger Louise genom sitt ritande en röst åt alla och visar med humor och värme att vi människor är mer lika än olika."
– Det var en fantastisk motivering, jag blir helt rörd, sade Louise Wester.
Förutom den inramade motiveringen och den stora äran ingår en check på 10 000 kronor i priset.
Priset delas ut för fjärde året, och Louise Wester har varit nominerad varje år. I år var hon nominerad av tre olika personer. Sammanlagt kom det in förslag på 25 olika pristagare.
Louise Wester får priset bland annat för en miniparlör som innehåller viktiga fraser på ett antal språk som talas av de största flyktinggrupperna.
– Det viktigaste man kan säga med hjälp av den här parlören är "Hej, jag heter Louise, vad heter du? Hur mår du?" På så sätt kan man visa intresse och skapa kontakt, säger Louise Wester.
Förutom Första steget-parlören står Louise Wester bland annat bakom utdelningen av vattenflaskor med texten "varannan vatten" till studenter, en tonårsparlör och inflytandekaféet för särskoleelever.
Gå till toppen