Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny målfest väntar mot Kuba

Sverige slog Kina med 47—28 i handbolls-VM men är fortfarande efter Nederländerna målmässigt i kampen om förstaplatsen i gruppen.
— Kuba är ett av de sämre lagen i gruppen. Om vi gör 19 på Kina är det klart att vi kan vinna med 22 mot Kuba också, säger Sabina Jacobsen.

Sveriges försvarsgeneral Sabina Jacobsen kontrade in fyra mål mot Kina.Bild: Maja Suslin/TT
Matchen mot Kina blev högintensiv. Båda lagen spelade i ett högt tempo, även om målen ramlade in lite oftare i det kinesiska målet än i det svenska.
— Vi sprang på allt och kinesiskorna sprang också på allt. Det kändes som om man bara sprang fram och tillbaka, säger Sabina Jacobsen.
— När man gör 47 mål är det svårt att inte släppa in, för det blir lite "Hawaii". Man vill ju vinna med 20 liksom, men 19 är okej. Vi är fortfarande med och fajtas om förstaplatsen.
Trots att Sverige hittills bara tappat en poäng i gruppspelet och inte lär tappa fler riskerar man att inte sluta etta i gruppen. Problemet är att Nederländerna har lika många poäng och dessutom har öst in mål.
På fredag ställs Sverige mot Kuba och Nederländerna mot Polen, och vinner båda topplagen måste Sverige plocka in Nederländernas 22-målsförsprång för att gå om.
TT: Är det görbart?
— Absolut. Chansen finns. Sen vet vi inte, ett likaresultat räcker för oss också, men så klart är det möjligt, säger Sabina Jacobsen.
Gå till toppen