Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De ska sälja salladerna i Malmö saluhall

En efter en faller pusselbitarna på plats för Malmö saluhall. Nu är det klart att salladsbaren Holy Greens flyttar in i saluhallen som öppnar i november nästa år.
Salladsbaren Holy Greens har varit igång i Helsingborg i två år, men har de senaste fyra månaderna öppnat nya salladsrestauranger på Baltzarsgatan i Malmö, Berga i Helsingborg och Fridhemsplan i Stockholm. Och om ett år får Malmö ytterligare en Holy Greens.
– Malmö saluhall känns som handen i handsken för oss. De älskar råvaror och mat och är passionerade på samma sätt som vi. De är noga med detaljer och saluhallen ligger i ett nytt spännande område i Malmö, säger David Egonsson, grundare av Holy Greens.
Han och Nebosja Pavicevic äger Holy Greens, vars inriktning är ekologiskt, närproducerat och att göra allt från grunden varje morgon.
–Vi skalar, picklar, hackar och förbereder dressingar själva. Det finns inga halvfabrikat hos oss. Så vi ville försäkra oss om att få den typen av utrymmen vi behöver för detta i Malmö saluhall med fläktar och kylar och det har vi nu, säger David Egonsson.
Visste ni att ni skulle flytta in i saluhallen när ni flyttade in på Baltzarsgatan i somras?
– Nej. Vi hade haft ett första samtal då med Nina och Martin Karyd på Malmö saluhall. De hade besökt oss och käkade med oss. Vi tog ett snack redan där och då. Men då hade vi bara en butik och var inte riktigt redo. Nu har vi vuxit in i våra kläder och tajmingen känns väldigt bra, säger David Egonsson.
Sedan tidigare är det klart att Malmstens fisk, Bengtsons ost, Frukt- och grönsakshallen, Limhamns kött & vilt, S:t Jakobs stenugnsbageri, kaffebaren Koppi och Söderbergs & Saras pizzarestaurang ska öppna i Malmö saluhall. Läs mer här. 
Gå till toppen