Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nya Sorgenfri växer fram

På fredagen togs det första spadtaget för Nya Sorgenfri. Först ut i området, som ramas in av Zenithgatan, Celsiusgatan, Industrigatan och Nobelvägen

– Att ställa om från industrier till bostadsområde, med rivningar och saneringar, är ett omfattande och komplicerat arbete. Det har varit en lång process men nu har det äntligen blivit dags att sätta spaden i marken och bygga bostäder i Sorgenfri, säger Klas Johansson, Malmö stads fastighetsdirektör i en kommentar.
Planen för den del av Nya Sorgenfri som kommunen äger innehåller 700-800 nya bostäder i många olika former: kompisbostäder för unga, traditionella hyresrätter, bostadsrätter, LSS-boenden och radhus. Byggandet sker i etapper, redan under våren startar bygget av en förskola med fyra avdelningar.
Totalt är utbyggnadsområdet Sorgenfri cirka 45 hektar stort, fördelat på nio kvarter och 38 fastigheter. Hela omvandlingen ger Malmö cirka 2 500 nya bostäder. Tanken är att området får en tät kvartersstruktur med varierad arkitektur och en blandning av bostäder och verksamheter.
Gå till toppen