Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

5 Malmöbruncher för alla smaker

En kavalkad av sill, socker och smörgåspålägg. Att alla smaklökar ska få sitt är en given ambition när det vankas brunch.
– Det ska finnas något för hela familjen, säger Bia Barwe Callas.

Det är söndag förmiddag och inne på kaféet Systrar och Bröder har brunchen pågått i lite mer än en timme.
Inne i kafélokalen blandas gästernas sorl med lågmäld jazzmusik från högtalarna.
Trots att alla borden är upptagna är det lugnare än vanligt. Det menar i alla fall kafébiträdet Ebba Fransson Krook som tror att det ihållande snöandet gör att fler stannar hemma.
I sju år har hon arbetat på kaféet och hon har kunnat se att intresset för bruncher har ökat de senaste åren.
– Jag tror att folk är mer beredda att spendera pengar på mat i dag än tidigare. Mat i sig har blivit en större grej, säger hon.
Systrar och Bröder har serverat frukostbuffé sedan starten 1997. Enligt ägaren Bia Barwe Callas har just brunchen kommit att bli en samlingspunkt för många stamkunder. Vanligtvis drar buffén mellan 120 till 150 gäster.
–  En del som har festat dagen innan sitter kvar lite längre. Är det familjer som ska åka och handla eller har varit och handlat går det ganska snabbt. Generellt sitter folk längre på söndagen än på lördagen, säger hon.
Kristian Carlsson är en av gästerna på kaféet denna dag. Han har lagt märke till att fler ställen serverar brunch. Men för egen del blir inte så ofta han besöker dem.
– Som småbarnsförälder vaknar man ofta tidigt och då är man inte så sugen på att vänta med frukost. Då blir det som lunch istället. Men ibland har man inte tillräckligt med saker hemma för frukost, säger han.
I takt med att konkurrensen om morgongästerna ökar behöver kaféerna utmärka sig för att locka kunder. Att få gästerna att känna sig välkomna är särskilt viktigt, menar Bia Barwe Callas.
– Dels ska man ha personlighet och ett trevligt bemötande. Det är jätteviktigt. Sedan måste man välja ett koncept som inte är i stil med alla andra. Många ställen är ganska lika, men man måste bredda sig och tänka framåt hela tiden, säger hon.

Fem bruncher för alla smaker

Ekobrunchen
Ekologiska kaféet Fyn serverar vegetarisk brunch på Karlskronaplan med röror, krämig yoghurt och nyttigt bröd.
Var: Falsterbogatan 1
Pris: 125 kronor
Tid: Lördag och söndag mellan 11 och 15
Lyxbrunchen
På Rosen bar and dining serveras gör kocken Eggs Benedict på beställning. Lägg på några hundra så kan du skölja ner allt med bubbel.
Var: Mäster Johansgatan 15
Pris: 245 kronor eller 425 kronor (bubbel, öl eller vin ingår).
Öppet: Söndagar. Två sittningar, klockan 12 och 14.
Exotiska brunchen
På Nam do serveras en vietnamesisk brunch där du kan komponera din egen Pho eller mumsa på en sommarrulle i passande bambuinredd miljö.
Var: Engelbreksgatan 11
Pris: 159 kronor
Öppet: Lördag och söndag. Två sittningar, klockan 12 och 14.
Barnvänliga brunchen
Grand dukar fram en klassisk söndagsbrunch i hotelltappning. Hiss, rymliga lokaler och ett stenkast från Folkets park gör det extra barnvänligt.
Var: Monbijougatan 17
Pris: 165 kronor. Barn betalar 10 kronor per fyllt år.
Öppet: Söndagar klockan 11.30-15
Aktiva brunchen
Frossa i franska delikatesser och bakverk på Boule bar och toppa med nittio minuters boulespel.
Var: Drottningtorget 8
Pris: 350 kronor, barn 95 kronor. Endast brunch 250 kronor.
Öppet: Lördag och söndag mellan 10 och 15.
Gå till toppen