Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löste Rubiks "kuk" i TV4

Det var inte många rätt i TV4:s Nyhetsmorgon imorse. Istället för att lösa en Rubiks kub skulle kubmästaren Simon Westlund lösa en "Rubriks kuk".

"Hjärngympa: Simon Westerlund löser Rubriks kuk på 10 sekunder". Så lyder formuleringen på Tv4:s text-tv på måndagsmorgonen. Formulering följde även med till hemsidan och i ett nyhetsbrev.
– Det var ju inte lite fel. Men det är inte första gången det händer, skrattar Simon Westlund.
TV4:s text-tv har visserligen en varningstext där det framgår att "fel kan ske". Och något fel har uppenbarligen skett – medvetet eller inte – för fingerfärdiga Simon Westerlund löste en kub i TV4. Flera gånger. Inget annat. 
Simon Westerlund tror inte att det rör sig om ett skämt. Minuterna efter att tidningen hör av sig till TV4 är formuleringarna ändrade.
– Det ska naturligtvis vara rättstavat. Att vi dessutom stavar fel till "Rubiks" gör att det blir ett dubbelfel. Det är olyckligt, säger Margareta Zachrisson, chef för Nyhetsmorgon.
Hur har reaktionerna varit?
– Vi har fått en del samtal av våra uppmärksamma tittare, säger hon.
Simon Westlund är regerande svensk mästare i Rubiks kub och är den person i Sverige som har den snabbaste genomsnittstiden för att lösa kuben. Hans snittrekord är på 9,22 sekunder.
Gå till toppen