Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Näringslivsuppropet kommer till Malmö

Näringslivsuppropet i Helsingborg sprider sig till Malmö. Nästa måndag välkomnas företagare som vill engagera sig i flyktingfrågan till en inspirationsfrukost på Media Evolution City.

Yasemin Arhan Modeér, vd och grundare av Altitude Meetings, arrangerar Näringslivsuppropet Malmö tillsammans med Jenny Kirsten Bille på måndag.Bild: Jenny Leyman
Det första Näringslivsuppropet ägde rum den första december i Helsingborg. Arrangörernas vision var att inspirera och informera näringslivet om hur de kan underlätta för nyanlända. De hoppades också på att initiativet skulle sprida sig till fler städer.
– Jag var inte där, men jag läste om det och kände att någon måste ta tag i det i Malmö också, säger Yasemin Arhan Modéer, vd och grundare av Altitude Meetings.
Karsten Deppert, en av initiativtagarna till Näringslivsuppropet i Helsingborg, presenterade henne för landskapsingenjören Jenny Kirsten Bille, en av de drivande krafterna bakom Suellska Villans verksamhet.
Tillsammans bestämde de sig för att genomföra ett Näringslivsupprop i Malmö.
– Jag tror att många i näringslivet skulle vilja göra något men att de inte har koll. Jag hoppas att uppropet kan hjälpa folk att komma igång, säger Yasemin Arhan Modéer.
Jenny Kirsten Bille är en av de drivande bakom Suellska villans kontorskolletiv. Hon är även medarrangör av Näringslivsuppropet Malmö.Bild: Åsa Sjöström
Näringslivsuppropet Malmö äger rum mellan klockan åtta och halv tio på måndag den 21 december. Att delta är gratis och ett fyrtiotal har redan anmält intresse.
– Vi får plats med 130 och jag hoppas att vi åtminstone blir hundra.
På plats är bland andra Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Malmö stad och Länsstyrelsen. Samtalet leds av Navid Modiri och tanken är att uppropet ska ge svar på en del praktiska frågor kring vad företag kan göra och vilken hjälp som finns att få – men även inspirera med goda exempel.
Yasemin Arhan Modéer hoppas att uppropet ska leda till att fler företag lovar att på något sätt engagera sig i flyktingfrågan i vår.
– Min dröm är att vi lyckas fylla en stor vägg med lappar om vad deltagarna vill göra i vår. Det kan vara allt från att ge bort lite av sin tid till att erbjuda praktik.
Gå till toppen