Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Vävateljén drog många till Krokåker

Textilkonstnären Ann-Lisa Menander, Hjärup, fyller 100 år idag, den 15 december.

Konstnären Anna-Lisa Menander fyller 100 år. Här en bild i samband med att hon fyllde 90 år.
Hennes stora bildvävnader och kyrkmattor finns på ett åttiotal offentliga platser runtom i Skåne och Sverige: i kyrkor, medborgarhus, församlingshem, kursgårdar, banker och företagslokaler.
Anna-Lisa Menander föddes 1915 i Hököpinge på Söderslätt. Efter studentexamen i Malmö gifte hon sig med barndomsvännen Lars, som avled i slutet på 1970-talet. Tillsammans fick de fyra barn.
I en intervju inför 90-årsdagen berättade Anna-Lisa Menander för Sydsvenskan att hennes konstnärskap tog fart på allvar efter en växtfärgningskurs i Dalarna.
1961 flyttade hon med sin familj in i Krokåker. Den fallfärdiga gården i Djurslöv utanför Staffanstorp rustades upp efterhand. Genom åren har över 27 000 människor besökt Anna-Lisa Menanders vävateljé i Krokåker.
– Det allra roligaste är när jag väver fram en idé som jag har inom mig. Då varken ser jag eller hör världen, berättade hon på 90-årsdagen i Sydsvenskan.
Gå till toppen