Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Erik Andersson miljonsatsar i barnproduktsföretaget Najell

Erik Andersson satsar 2,25 miljoner kronor via sitt investeringsföretag Baby Invest i Ideonbolaget Najell. Najell utvecklar och säljer bland annat bärselen Sleep Carrier.

Niklas Najafi och Freja Ljungdell Kristensen driver Najell.Bild: Jenny Leyman
– Det är fantastiskt roligt, det öppnar nya möjligheter för oss och ger oss möjlighet att anställa ytterligare två medarbetare, säger Niklas Najafi.
Han grundade Najell tillsammans med Freja Ljungdell Kristensen 2012. Den första produkten var den horisontella bärselen och mjukliften Sleep Carrier som lanserades i juni 2014. Bolaget har ytterligare två produkter under utveckling och på sikt är ambitionen att bli ett globalt varumärke för produkter åt barn under tre år.
– Vi vill att Najell ska stå för innovativa produkter åt barn med snygg och smart design, säger Niklas Najafi.
Det senaste året har försäljningen ökat kraftigt och bolaget har fått avtal med flera internationella distributörer i bland annat Kina, Dubai, Norge, Danmark, Island, Beneluxländerna, Korea och Australien.
– Största marknaden är fortfarande Sverige men på sikt kommer det antagligen att bli någon asiatisk marknad. Vi är jätteintresserade av Nordamerika också.
Najell har tidigare fått bidrag av Almi, men Erik Andersson är den första som investerar i bolaget. Han sitter i styrelsen i Mellby Gård och driver även investeringsföretaget Baby Invest. Det första mötet med Erik Andersson hade grundarna redan för två år sedan.
– Erik är en jättebra investerare för oss, det finns tydliga synergier med flera av de andra bolagen han investerat i som också finns i barnbranschen, Teddykompaniet, Näsfrida och Windi. Dessutom har vi bra personkemi, säger Niklas Najafi.
I dagsläget är det inte bestämt om Erik Andersson tar en styrelseplats eller ej.
Bolaget kommer inom kort att anställa en textilspecialist och en varumärkesansvarig.
I år omsätter de mellan en och en och en halv miljon kronor att jämföra med en omsättning på 284 000 kronor förra året.
– Nu gasar vi. Investeringen gör det möjligt för mig att ta steget över till att arbeta med sälj och expandera till fler marknader, säger Niklas Najafi.
Gå till toppen