Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Varför julkonsert på Ringlinjen?

… Christina Lundgren, från kören Capella Hospitalis som på onsdag har julkonsert på busslinje 3 i Malmö.

– Vår körledare var kantor i Heliga Trefaldighetskyrkan vid Mobilia, så förut hade vi våra julkonserter där. Visserligen tyckte vi om att sjunga i kyrkan, men vi är egentligen ingen kyrkokör och det var lite tråkigt att det kom så få och lyssnade.
– Så vi bestämde oss för att vara där det finns folk, och någon kom med idén att hoppa på en buss och göra en flashmob. Vi kontaktade bussbolaget som nappade och nu ska vi åka ett varv med Ringlinjen.
Vilka reaktioner hoppas ni på?
– Vi hoppas på att folk ska bli glada och tycka att det är kul. Och såklart även att folk ska bli lite förvånade. Sen hoppas vi också att vi inte ställer till med något på bussen. Vi är ju ganska många, nästan trettio personer.
Din favoritjulsång?
– "Jul, jul, strålande jul" tycker jag mycket om. Men jag tycker om alla sångerna som vi ska sjunga.
Hur ska själva konserten gå till?
– Vi kommer ju inte sjunga hela tiden. Det blir väl några sånger och sen åker vi väl ett tag så att det hinner komma på nya människor. Vi har nio sånger som passar bra att sjunga på en buss.
Vilka är Capella Hospitalis?
– Kören startades av sjukhusanställda men det har luckrats upp. Jag har visserligen själv jobbat på sjukhuset, men det är absolut inget krav. Alla är välkomna.
Hur kom du med i kören?
– Det var en väninna till mig som var med, och jag hade tänkt länge att jag ville sjunga i kör. Så jag gick bara dit en kväll. Nu har jag varit med i tre år. Och det är lite extra kul med just denna kören eftersom jag har jobbat på sjukhuset.
Gå till toppen