Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nord-Lock köper koreansk distributör

Den Malmöbaserade industrikoncernen Nord-Lock köper samtliga aktier i sin största distributör i Sydkorea. Målsättningen är att snabba på tillväxten ytterligare i landet.

Ola Ringdahl, vd på Nord-Lock. Den Malmöbaserade koncernen köper sin största distributör i Korea.
– Vi har upplevt en imponerande tillväxt i Korea och har bestämt oss för att satsa ännu mer på marknaden som en del av vår tillväxtagenda i Korea och Asien, säger Ola Ringdahl, vd på Nord-Lock.
Nord-Lock tar över ägandet i Nord-Lock Korea i början av januari.
Nord-Lock Korea startades vid millennieskiftet av Jason Kim. Tillsammans med sin familj och sina medarbetare har han utökat verksamheten till att idag omfatta tio anställda.
– Det är dags för bolaget att ta nästa expansionssteg och jag är glad över att vi kan göra det inom Nord-Lockgruppen, säger Jason Kim.
Nord-Lock omsatte 722 miljoner kronor förra året. De tillverkar patenterade låsbrickor till skruvar och säkrar bland annat Ericssons antennfästen, Siemens gasturbiner och de japanska höghastighetstågen Shinkansen. Koncernen har omkring 400 medarbetare runtom i världen. Det globala huvudkontoret i Malmö sysselsätter ett tjugotal personer.
Koncernens uttalade strategi är att växa både organiskt och via förvärv. I april köpte Nord-Lock det konkurrerande italienska varumärket Twin-Lock och i september förvärvades brittiska Boltight som tillverkar hydrauliska skruvsäkringssystem.
Gå till toppen