Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Liberalerna tvekar om att fortsätta med spårvägen

Liberalerna är positiva till att försöka hitta andra sätt att finansiera spårvägen. Men om det misslyckas är partiet inte främmande för att lägga planerna på hyllan.

– Om vi inte hittar några alternativa finansieringslösningar kommer vi allvarligt att överväga att lägga ner projektet, säger Ulf Nilsson, Liberalernas gruppledare i fullmäktige.
– Det är orimligt att Lundaborna ska behöva betala en större del än hälften. Det handlar ändå om pendlingen till en forskningsanläggning som är av riksintresse.
Ulf Nilsson har precis nåtts av beskedet om stadsmiljöpengarna när Sydsvenskan talar med honom. Han är besviken över regeringens beslut.
– Visst är jag besviken. Jag tycker att det är beklagligt att de inte prioriterar den här satsningen så mycket som vi hade hoppats på.
Något definitivt besked om hur Liberalerna ska agera efter beskedet kan han inte lämna. Han säger dock att partiet ska medverka i arbetet med att hitta pnegra någon annanstans,
– Även om vi inte får de 50 procent vi hade hoppats på, får vi trots allt 298 miljoner kronor. Nu får vi sätta oss ner och diskutera det här. Men får vi inte ett tillfredsställande svar på hur vi ska lösa det utan att det drabbar Lunds skattebetalare ligger det nära till hands att inte gå vidare med projektet.
– Då kommer vi överväga att fortsätta utbyggnaden av kollektivtrafikstråket mot Brunnshög utan spårvägen, men naturligtvis vill vi ha den kvar i bakfickan.
Gå till toppen