Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Saturnus satsar på snaps till Kina

Malmöföretaget Saturnus skärgårdssnapsar går på export till Kina. Nästa år räknar företaget med att skeppa fyra containrar med snaps till landet och att nyanställa personal till packningen i Malmö.

Edward Liepe är vd på familjeföretaget Saturnus i Malmö som satsar på den kinesiska marknaden nästa år.Bild: Jenny Leyman
– I Kina är myndigheterna väldigt noggranna vid import av livsmedel så vi har varit tvungna att göra speciella analyser av produkterna innan vi skickade första leveransen. Men vi är säkra på att det kommer att vara värt allt arbete, säger Edward Liepe, vd på Saturnus.
Det drygt 120 år gamla familjeföretaget Saturnus är Sveriges största glöggtillverkare, men de tillverkar mycket mer än bara glögg. På huvudkontoret och fabriken i Fosie arbetar cirka 30 personer med utveckling, tillverkning och försäljning av bland annat kryddat brännvin och drinkmixar. De är även återförsäljare av bland annat Teisseire, Britvic och Evian på den svenska marknaden.
Saturnus är Sveriges största glöggproducent men tillverkar även snaps och drinkmixar. På bilden serverar vd Edward Liepe glögg tillsammans med Maja Stokic.Bild: Jenny Leyman
Företaget exporterar drycker till bland annat Europa, USA och Kanada. Under hösten har de två första beställningarna av snaps levererats till Kina.
– Det är första gången i Saturnus långa historia som vi levererar direkt till Kina, säger Edward Liepe.
Han tog hjälp av Business Sweden för att komma i kontakt med en importör i Kina som kunde bli säljansvarig på marknaden. Snapsarna säljs främst via Ikeas varuhus i Kina, men även andra aktörer har visat intresse för produkten.
Förra året omsatte Saturnus 100,6 miljoner kronor och gjorde en vinst före skatt på 2,6 miljoner kronor.
Gå till toppen