Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenske Teslachefen blir produktionschef i Orbital Systems

Elbilstillverkaren Teslas före detta inköps- och logistikchef, Peter Carlsson, blir produktionschef i Malmöföretaget Orbital Systems. Bolaget håller för tillfället på att skala upp sin produktion i Hjärup –  från handtillverkning till masstillverkning.

Peter Carlsson går in i Qgroups styrelse.Bild: Jenny Leyman
– Peters erfarenhet av utmaningarna som ett innovativt uppstartsföretag står inför när det ska transformeras från ett forsknings- och utvecklingsföretag till ett globalt konsumentproduktbolag kommer bli extremt värdefulla för oss, säger Mehrdad Mahdjoubi, vd och grundare i Orbital Systems.
I samband med att Peter Carlsson blir produktionschef i duschtillverkaren Orbital Systems investerar han i bolaget och tar också en styrelseplats.
Peter Carlsson har arbetat för Tesla sedan 2011 och var en av de första som bolaget anställde. I rollen som inköps- och logistikchef ansvarade han för uppskalningen av Tesla i fråga om leverantörsstruktur och logistiksystem.
– Det är väldigt spännande att bli en del av Orbital Systems under den här entreprenöriella tillväxtfasen, säger Peter Carlsson.
Mehrdad Mahdjoubi, vd och grundare av Orbital Systems.Bild: Jenny Leyman
Orbital Systems utvecklar och säljer en dusch som återvinner uppemot 90 procent vatten och 80 procent värme. I dagsläget handtillverkas varje dusch i Hjärup, men under året har bolaget investerat i en uppskalning av produktionen som beräknas vara klar inom kort.
– Vår produktionskapacitet är den begränsande faktorn för oss och det är ett lyxproblem. Vi kommer att fortsätta växa, sa Mehrdad Mahdjoubi till 8till5 förra veckan.
Förra veckan fick bolaget sin största beställning hittills när Frederiksberg, ett av Köpenhamns äldsta och mest välbesökta badhus, köpte 80 duschar. Bland övriga kunder märks Kallbadhuset i Malmö, Centralsjukhuset i Kristianstad, Hotel Mäster Johan och Försvarsmakten.
Gå till toppen