Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rösta på bästa och sämsta filmen under Kalle Ankas jul

Mowglis djungeläventyr, Lady och Lufsens romantiska spagettimåltid, Plutos jakt på inkräktare.
Vilken är din favoritfilmsnutt under julaftons Disneytimme – och vilken tycker du är sämst? Nu avgör vi frågan en gång för alla. Rösta på hd.se!

Glögg, pepparkakor och familjeträngsel i soffan. Precis som det ska vara varje julafton klockan 15.
I år firar Kalle Ankas jul 55 år på Sveriges television. Den tecknade traditionen tillhör alltid årets mest sedda program och 2014 bänkade sig inte mindre än 3,7 miljoner tittare.
De flesta svenskar har en favoritfilmsnutt bland klassikerna – men många stör sig också på något av inslagen. Nu vill vi veta: Vilket tycker du är bäst och sämst?
Läs också Rösta: Vilken är bästa och sämsta filmen i Kalle Ankas jul?
Resultatet publiceras den 24:e.
Pia Alkefelt, 48 år, Helsingborg: ”Tjuren Ferdinand gillar jag. Jag gillar att han inte vill slåss. Tristast är Hacke Hackspett, han är enveten och rälig.”
Anton Broman, 28 år, Stockholm: ”Det är nog den här klassiska, med husvagnssemestern. Det är sjukt bra fantasi, jag gillar det. Lady och Lufsen är sämst, helt klart. Det är segt, det är inte så mycket spex i den.”
Isabelle Skyllerstedt, 18 år, Helsingborg: ”Vad svårt, jag gillar ju alla! Men den där de målar, Jultomtens verkstad, är nog min favorit. Den sätter sig i minnet, jag har alltid suttit och längtat mest efter den. Den jag tycker är mest långtråkig är väl Ferdinand. Han är jättegullig och allt sånt, men det blir lite för långtråkigt för min del.”Bild: Maria Rosén
Helene och Elina Wennerberg, 46 respektive 14 år, Billesholm. Helene: ”Bäst är Tjuren Ferdinand. Det är så underbart fin natur och fint tecknad, allt är fint tecknat när det är Walt Disney. Sämst är Kalle Anka med husvagnen. Den kan jag inte förstå, det är bara glytterier.” Elina: ”Jultomtens verkstad är bäst. Jag tycker alla är bra, men sämst blir nog den med husvagnen. Det är så långtråkigt, de bara åker runt.”
Göran Jansson, 52 år, Helsingborg: ”Tomtarnas julparad, den är bäst. Den är gammal och klassisk. Piff och Puff tycker jag är rätt tråkig, de är små och obehagliga.”
Gå till toppen