Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya jobb under julruschen

Jobba i stället för att behöva tigga. På flera håll i landet har stadsmissioner ordnat arbetstillfällen till EU-migranter. I Uppsala slår de in paket. I Malmö säljer de julblommor.

Nicolae Mercs, Viorica Jahibau och Gabriel Szabo säljer sina jularrangemang för sista gången i dag på S:t Johannes plan.Bild: Lars Brundin
Det regnar och blåser kallt på Sankt Johannesplan vid Triangeln, men det hindrar inte fem personer från att sälja julblommor två dagar innan jul.
Sista dagen blir på lillejulafton. Blomsterarrangemangen har de gjort själva, och de har också själva betalat för materialen.
– Det är en stolthet att ha tillverkat något själv, i stället för att bara be om pengar, säger Viorica Jahibau.
Projektet är en del av Sveriges stadsmissioners satsning ”EU-migranter som resurs”.
– Det här är människor som kan jobba och vill jobba. De lever ett ganska tufft liv och blir glada av att få jobba med jord och blommor, säger Christian Tigerblad, Skåne stadsmission.
Gå till toppen