Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen misstänker: Kvinna körde ihjäl sin man

En 26-årig kvinna låg i skilsmässa med sin 61-årige man. I söndags kväll körde hon ihjäl mannen med sin bil. Hon är nu misstänkt för grovt vållande till annans död.

Bild: Peter Frennesson
Kvinnan körde på mannen i Djupadalsområdet. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Kvinnan anhölls direkt misstänkt för vållande till annans död. Bilen var så svårt skadad efter händelsen att den blev tvungen att bärgas från platsen.
Läs också Påkörde fotgängaren i Djupadal död
Paret träffades genom sitt gemensamma intresse för hästar, men i augusti förra året dömdes mannen för att ha misshandlat sin unga hustru. Han ska bland annat ha greppat runt hennes handleder och vridit om. Tingsrätten bedömde brottet som ringa. Mannen överklagade både till hovrätten och Högsta domstolen men beviljades inte prövningstillstånd.
Åklagare Christoffer Östlind bekräftar för Sydsvenskan att paret var gifta men låg i skilsmässa.
– Enligt kvinnan är allting en ren olyckshändelse, säger han.
Kvinnan släpptes igår eftermiddag, eftersom åklagaren bedömer att hon inte kan försvåra utredningen även om hon är på fri fot.
– Vi inväntar besked från den tekniska undersökningen och rättsläkarna. Sedan tar vi ställning till hur vi ska gå vidare, säger Christoffer Östlind.
Kvinnas försvarsadvokat Johan Fernvall vill inte återge kvinnans version av händelsen.
– Hon har bett mig att inte gå in på vad hon har sagt. Men hon förnekar brott, säger han. 
Gå till toppen