Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förbipasserande larmade om brand på frisersalong

Vid 08.40 såg någon hur det brann inne på frisörsalongen Hår & Sånt på Fersens väg i Malmö.

Bild: Fredrik Nilsson (läsarbild till 71234)
– Det kunde såklart blivit mycket större skador om vi inte fått larmet så tidigt, så det är mycket bra när allmänheten ser och larmar om sådant här, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd i Malmö.
Ett vittne som kom till platsen samtidigt som brandkåren berättar att det slog ut en halv meter höga lågor vid kassadisken i salongen då, i direkt anslutning till en ljusstake.
– Tack vare att vi fick larm så tidigt i brandförloppet så är skadorna begränsade. Men salongen är säkert rökskadad, säger Gustaf Sandell.
Inga personer skadades i branden och någon risk för spridning till kringliggande lägenheter hade det knappast varit fråga om ens om brandkåren larmats mycket senare.
– Verksamheten ska vara brandtekniskt avskild från bostäder, det är olika brandceller så det ska mycket till innan det sprider sig till lägenheter. Men med det sagt finns det många olika hus och att röken sprider sig mellan brandceller är inte ovanligt.
Gå till toppen