Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svårsläckt storbrand härjar än

38 personer i Arvika blev hemlösa på nyårsdagen när en brand bröt ut. Branden härjade fortfarande sent på fredagskvällen och sprider sig nedåt i huset.

En kraftig brand härjar i ett flerfamiljshus på Västra Torggatan/Storgatan i centrala Arvika. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Branden tros ha brutit ut efter att en nyårsraket träffat en balkong vid fyratiden på morgonen. Elden spred sig sedan vidare till taket.
Vid 23-tiden var branden under kontroll, men elden fortsätter att sprida sig nedåt i huset. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå långt in på lördagen, enligt räddningstjänsten.
– Det är allvarliga skador på byggnaden. Brandskador i lägenheter, vattenskador och skador på konstruktionen. Det är risk för nedfallande takdelar i området runtomkring, säger räddningsledaren Mattias Larsson.
38 personer bor i huset, men ingen skadades i branden.
Leif Skoog vaknade vid fyratiden på morgonen av att det stod brandbilar utanför fönstret. Nu befinner sig han och de andra boende på ett hotell. Hans lägenhet har blivit skrot, säger han.
– Det är nog inte så farligt tänker man först. Men sedan började det rinna ner vatten och då gick jag ut.
Gå till toppen