FCR

Greulich mästarnas senaste nyförvärv

FC Rosengård värvar tyskt – till ledarstaben. Ny assisterande tränare är 30-åriga Katja Greulich.

Katja Greulich.
– Kontakten kom via spelare. Vi har fått höra mycket gott om henne, säger sportchefen Therese Sjögran.
Katja Greulich har spelat som högst i 2. Budesliga (Leipzig), men satsade tidigt på en tränarkarriär. De senaste tre och ett halvt åren har hon varit assisterande tränare i första divisionslaget Jena, där hon också verkat som fotbollsinstruktör vid ett sportgymnasium.
– Både hon och huvudtränaren går nu den högsta utbildningen, "pro license" och det funkade inte för klubben att båda var borta, så hon var tvungen att sluta, säger Therese Sjögran.
Under de första månaderna i Rosengård kommer hon därför bara att vara närvarande halva veckan.
– Vi träffades i mellandagarna, hon, jag och vår tränare Jack Majgaard Jensen. De tänker fotboll väldigt lika och kemin stämde, säger Therese Sjögran.
Rosengårds sportchef är medveten om att det kan komma kritik igen, när mästarlaget fortsätter att värva utanför Sverige – även vad gäller ledarstaben.
– Vi har träffat mycket folk, men det har inte känts hundra. Min inställning är att filosofi och samarbete ska fungera, nationaliteten spelar ingen roll.
Samtidigt medger Therese Sjögran att det finns risker med valet.
– Det är klart att det är lite av en chansning, men det kändes väldigt bra. Hon pratar bra engelska, men tänker också lära sig svenska snabbt. Och det har våra tyskspråkiga spelare haft väldigt lätt för.
Ny målvaktstränare blir däremot lokale profilen Kenneth Mattsson.
Redan den 16 januari spelar FCR en nyinsatt träningsmatch mot norska Lilleström. Matchen spelas klockan 13 på Malmö idrottsplats.
Gå till toppen