Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Flera olyckor i halkan – E6 stängdes av

Mer än femton trafikolyckor skedde under tisdagsförmiddagen på vägarna i Skåne till följd av snö och halka. E6 stängdes av på eftermiddagen i norrgående riktning mellan trafikplats Sunnanå och Helenelund. Vid halv fem var ett körfält åter öppet för trafik.

Efter snöfallet vid 9-tiden började polisen få in rapporter om olyckor på de skånska vägarna. Olyckorna under morgonen inträffade framförallt vid Lund- och Eslövsområdet.
På E22, vid trafikplats Gastelyckan och Lund södra, krockade flera bilar vid 08.30-tiden. Tre bilar var inblandade i olyckan och vägen öppnades igen strax innan klockan 10. Det är oklart om någon skadats i olyckan.
– Det är egentligen problem på alla motorvägar runt Malmö, säger Gustav Sandell på Räddningstjänst Syd.
Vid trafikplats Lund norra havererade en lastbil och blockerade körbanan strax efter klockan 10 med begränsad framkomlighet som följd. 
– Det är förrädiskt på vägarna. Det är snorhalt, säger Gustav Sandell.
På E6 vid Kronetorp och Helenelund i riktning norrut kolliderade en bil med mitträcket. 
Enligt polisen är flertalet av olyckorna under tisdagsmorgonen halkrelaterade.
– Det snöar och är en del bilister som har haft svårt att anpassa sin körning därefter, säger polisens informatör Stephan Söderholm. 
En personbil har också voltade på förmiddagen på E6 mellan Lomma och Alnarp i riktning mot Malmö.
Olyckorna fortsatte sedan under tisdagsförmiddagen. 
– Totalt är det ungefär tjugo fordon inblandade i olyckorna. Ett antal personer har förts till sjukhus, men vi har inte fått någon information om att det ska röra sig om några allvarliga skador, säger Gustav Sandell på eftermiddagen.   
På E6 vid Yttre ringvägen kolliderade en lastbil och en hästtransport mellan Helenelund och Kronetorp i riktning mot Helsingborg strax innan klockan 17. Lastbilen hamnade i diket och trafiken stängdes i norrgående riktning medan utläckt diesel sanerades. Vid halv femtiden var ett körfält öppet, och klockan 19 beräknades det vara full framkomlighet igen. Ingen person ska ha skadats.
Strax före klockan 17 kom larm om en trafikolycka på E6 vid Lomma i riktning mot Malmö. En personbil voltade och framkomligheten var strax efter klockan 17 begränsad. En timme senare var det åter full framkomlighet på platsen. Två personer ska ha färdats i bilen, men inledningsvis var skadeläget oklart. 
Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att ta det lugnt i trafiken och vara väl förberred.
– Se till att ha rätt däck, håll ner hastigheten och håll avståndet, säger Gustav Sandell på Räddningstjänst Syd.
Enligt polisen hade morgonens halkkaos framåt kvällen börjat lätta upp.
– Morgonen trafiktumult har lugnat ner sig. Trafiken på flera håll har börjat rulla, sa Maya Forstenius, polisens informatör, på eftermiddagen.
Gå till toppen