Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Varför ska allt vara så seriöst – kan vi inte leka mera?

Det väntades tjejbesök på landet. Lisa som skulle hälsa på hade jag träffat på ett retreat där vi fått lära oss att jobba med skam och rädsla kring vår sexualitet, för att istället kunna njuta ohämmat av tantrasex.

”Jag ber för att fler och fler börjar hitta det djupare nöjet i intima möten, både sexuella och icke sexuella”, skriver Erik Adelsohn.Bild: Paul Hansen
Den största skillnaden i tantrasex är att man undviker den vanliga orgasmen, som normalt är slutstationen för samlaget. På detta sätt kan du fortsätta längre och vartefter få djupare och mer tillfredställande orgasmer som kan hålla i sig i uppåt 20 minuter.
Vi visste egentligen inget om varandra, förutom att vi gillade varandras energi. Vad betyder då det? Klassiskt vill vi och framför allt våra föräldrar veta ålder, utbildning, skola, cv, politiska åsikter och matvanor. Jag har dock blivit allt mindre intresserad av denna historia och mer intresserad av den känsla jag får i kroppen av att vara nära en människa. Hur är det att möta hennes blick, blir jag glad eller dämpad, trygg eller orolig?
Visst var jag lite pirrig när jag hämtade henne med båten, men det kom snabbt av sig. Det var dåligt väder på lördagen och lika bra var väl det eftersom vi hade svårt att lämna sovrummet.
Numera praktiserar jag på min lärares inrådan att våga vara sårbar och blyg, eftersom det via tillit är vägen in till att känna kärlek. Detta har gjort mitt sexliv mycket djupare, mer helande och lekfullt. Jag försöker medvetet att känna kärlek och kåthet samtidigt, utan att sätta igång med en romantisk dröm om det.
Det har hänt flera gånger på sistone och det är befriande att kunna komma så nära varandra utan att tvunget måla upp en bild av framtiden med villa, barn, vovve och Volvo. Inte för att det är något fel med dessa saker, men dessa tankar tenderar att sätta press och kväva passionen.
Jag är absolut inte emot djupa, monogama relationer. Vad jag menar är att det lätt blir så seriöst. Varför ska allt vara så seriöst, kan vi inte leka mera? Detta att i nuet känna starkt utan att göra en story är något nytt för mig.
När vi ligger intill varandra öppnar jag mig för henne och i stunder känner jag hennes kropp som om det vore min egen. Kan jag samtidigt slappna av i bröstet och lita på upplevelsen dyker den där trygga känslan av att komma hem upp. Den växer sig starkare och till slut känns det som att vi svävar i rymden och är en enda energi som är både kåt och i kärlek samtidigt.
Det låter inte klokt antar jag, men det är otroligt härligt och upphetsande. Lite som att vara en kåt och kär 15-åring, men mer avslappnat. Efter ett par timmars sex fick jag uppleva en orgasm som fram till den dagen bara varit en historia för mig.
Min kropp var helt avslappnad och jag var även öppen i hjärtat. Det höll på i nästan tio minuter med uppehåll för ett par andningspauser när jag med uppspärrade ögon undrade ”Vad är det som händer?” Jag älskade känslan, Lisa och hela upplevelsen.
Timmarna bara passerar i passion, avslappnande meditation och salighet. Det låter starkt, kanske för mycket – men det är sant. Att det går att leva på detta sätt! Knappt så jag fattar det. Vi åt, sov och älskade hela helgen. Miljövänligt var det också, inte mycket konsumtion.
För två år sedan hade jag ingen aning om att sex och samlevnad av denna typ var möjligt. Men det är inte bara möjligt, det tycks mig till och med naturligt. Mer naturligt än att fylla kalendern med dyra aktiviteter och sedan stressa för att hinna med dem. Precis som jag gjort stora delar av mitt liv.
Jag ber för att fler och fler börjar hitta det djupare nöjet i intima möten, både sexuella och icke sexuella. Jag är fortfarande nybörjare i den tantriska världen, snacka om äventyr!

Erik Adelsohn

Erik Adelsohn växte upp med föräldrar som båda varit toppolitiker. Efter några stressiga år hoppade han av en lovande yrkeskarriär och ägnar sig nu åt meditation och tantra. Han skriver om sina upplevelser på den ideella bloggen babyfaceblog.se.
Gå till toppen