Fotboll

Så var finalerna i Skånecupen

Skånecupen är över för den här gången  – läs om och se bilderna från finaldrabbningarna här.

Höllvikens 10-åringar vann första finalen

Bild: Albin Brönmark
F10: BK Höllviken–Dösjebro 2–0
Det var en riktig kämpamatch från båda lagen när Höllviken vann över Dösjebro.
Höllviken hade det mesta av spelet och när väl Dösjebro stack upp stoppade backen Tova Persson de flesta försök. 1–0 gjorde Erica Persson Welin.
– Jag kom in från kanten och satte den. Vi var det bästa laget och skulle gjort fler mål", säger Erica Persson Welin. 2–0 var ett långskott stolpe in av Hilda Timothy.
– Det var jättekul att vinna Skånecupen", säger Erica Persson Welin medan lagkamraterna skriker i bakgrunden; "Säg till tidningen att det bara var sådär".
***

Säker seger för MFF

Bild: Albin Brönmark
P10: Malmö FF 1–Trelleborg United FF svart 5–1
Malmö FF:s tioåringar tog en säker seger mot Trelleborg, som kämpade förgäves framför lagets hängivna hejaklack.
Redan i matchens första anfall kunde Andre Perez göra 1–0. Strax därpå ökade Perez på till 2–0, fint framspelad av Wille Persson som bjöd publiken på en snurrfint i mittcirkeln innan bollen hittade fram till målskytten.
– Jag kom fri. Sen gjorde jag mål, säger Andre Perez om 2–0-målet.
Efter två mål av Nils Zetterström och ett av Wille Persson kunde Trelleborg till slut jobba fram ett tröstmål. Målskytt: Shipron Seremeti.
– Det var en bra match. Det är ett bra lag, säger Trelleborgs Benjamin Seremeti.
Matchen slutade 5–1.
***
 

Segersången ekade hos LB07

Bild: Albin Brönmark
P11: Malmö FF–LB07 0–1
I en jämn och fartfylld final visade sig LB07 starkare än "storebror" MFF.
MFF började bäst men när nerverna släppt hos LB07 kom det alltmer in i matchen. Kontringarna och chanserna avlöste varandra, men när LB07 fick ett bra frisparksläge visste duktige Nathanael Villablanca exakt vad han skulle göra.
– Vi hade en variant och när jag såg muren tänkte jag att jag skulle skjuta hårt och lågt och den gick in precis vid stolpen", säger Nathanael Villablanca.
Han och lagkamraterna jublade i höga skyn efter segern.
– Vi spelade bra och kämpande in i det sista. För mig var det extra skönt att vinna för MFF var mitt förra lag som jag tvingades lämna. Men jag är i rätt lag nu och har blivit bättre sedan jag spelade i MFF, säger Nathanael Villablanca.
***

Husie höll undan för Furulund

Bild: Albin Brönmark
F12. Husie IF–Furulunds IK 1-0

Redan efter fyra minuter kunde Nina Törnwall göra 1–0 till Husie efter att ha blivit helt fri i straffområdet. Avslutet satt lågt till höger om Furulunds målvakt Filippa Nilsson-Hansen.
– Jag missade mycket igår, så jag hade lovat att göra mål idag, säger Nina Törnwall.
Furulund jobbade hårt för en kvittering. Alice Andersson hade ett skott som gick tätt utanför, och ett möjligt friläge stoppades av Husieförsvararen Nellie Zielinski.
– Det var roligt att spela matchen, men lite tråkigt att vi förlorade. Deras försvarsspel var jättebra, säger Furulunds Emma Drevnor.
***

Husie spräckte Höllvikens nolla

Bild: Albin Brönmark
P12: BK Höllviken–Husie 0–1, efter förlängning
BK Höllviken hade inte släppt in ett enda mål före finalen. Och det gjorde man inte heller efter full tid mot Husie, men i förlängningen lyckades Esslam Alkafafi spräcka Höllvikens nolla.
– Det var ett riktigt kämpamål. De gjorde en tabbe och när bollen gled förbi deras målvakt så glidtackla jag in bollen", säger Esslam Alkafafi.
Höllviken spelade metodiskt och skapade flest chanser, men kanske blev det lite för lugnt. Och med fyra sekunder kvar av ordinarie tid fick Husie ett straffskott, men den gången lyckades inte Esslam Alkafafi göra mål.
– Vi trodde inte att vi skulle vinna på förhand, men vi visade stor vilja. Det är jätteskönt att vinna Skånecupen, det har jag aldrig gjort tidigare. Nu ska vi fira", säger Esslam Alkafafi.
***

Aubynns MFF slog LB07

Bild: Albin Brönmark
P13. Malmö FF–LB07 2-0
LB07 började matchen bäst, och hade flera bra chanser att göra mål. Melker Widell försökte lura sig genom flera gånger, men stoppades av ett tätt MFF-försvar.
– Vi straffas för våra misstag, och vi gör inte mål på våra chanser, säger Melker Widell.
Istället kunde Florent Sopi göra 1–0 till MFF efter att LB07 tappat bollen vid mittcirkeln. Ett säkert avslut i hörnet med vänsterfoten.
– Jag var säker på vart jag skulle skjuta, och med ett tillslag, säger Florent Sopi som annars brukar spela vänsterytter och som har Cristiano Ronaldo som favoritspelare.
LB07 fortsatte satsa framåt för en kvittering. MFF-spelarna höll sig lugna i ledning.
Med två minuter kvar att spela kunde Florent Sopi göra 2–0 efter en kontring och säkra segern för MFF.
Den före detta MFF-spelaren Jeffrey Aubynn har haft huvudansvaret för P13-laget tillsammans med Anders Lindsjö sedan november.
– Jag tycker att vi spelade bra. Vi har flera duktiga spelare, säger Jeffrey Aubynn.
***

LB07 hade gjort läxan bäst

Bild: Albin Brönmark
F14: Vellinge IF–LB07 0–2
Frågan inför finalen var vem av lagen som gjort sin hemläxa bäst. De stötte på varandra redan i gruppspelet och då slutade det 0–0. Matchen var låst och ganska händelsefattig, men LB07 tog tag i taktpinnen ju länger matchen led. Och med sex minuter kvar hängde duktige backen Anna Molander in bollen stolpe in högt i Emma Granborgs vänstra kryss. Och fyra minuter senare satte Nadja Fahradi sista spiken i Svedalas kista.
– Jag har precis kommit till LB07 från Kvarnby så det känns jättebra, säger Nadja Fahradi.
Hon har vunnit Skånecupen vid två tillfällen tidigare med Kvarnby.
– Vi var ganska säkra på att vinna och vi visade att vi var bättre. Vi hade inte så mycket chanser, men satte dem vi fick. Och vår taktik var enkel – gå ut och göra vårt bästa och ha kul, säger Nadja Fahradi.
***

MFF avgjorde spännande final

Bild: Albin Brönmark
P14: Malmö FF–Husie 3–2

Efter en jämn match, 2–2 efter full tid, kunde MFF:s Henrik Sandell avgöra finalen med en stenhård straff i nättaket.
– Det var tufft. Vi kämpade på och gav aldrig upp, säger Henrik Sandell som försökte skjuta straffen så hårt som möjligt.
– Det var en stor målvakt och ett litet mål, säger han.
Husies målvakt Lamin Sarr var annars matchens huvudperson. I början av matchen släppte han in ett skott från MFF:s Linus Borgström, men tog revansch direkt.
Några minuter senare plockade målvakten upp bollen, men istället för att kasta ut den till en medspelare rullade han den framåt och rusade förbi förvånade MFF-spelare. Och dundrade in den lågt under MFF-målvakten Erik Lindbom.
– Får jag chansen att gå ut så gör jag det. När jag skulle skjuta så tänkte att om jag har kommit så här långt så ska den bara in, säger Lamin Sarr som var riktigt besviken efter förlusten.
Husie var nära segern – MFF:s kvittering till 2–2 kom när det var två sekunder kvar.
– Det var nervöst. Men bollen skulle bara in, säger målskytten Jesper Dickman.
Husies 2–1-mål gjordes av Lamin Sarrs tvillingbror Amin Sarr.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen