Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lämnar IFK Malmö för bosnisk proffsklubb

Armin Pasagic lämnar division 2-klubben IFK Malmö för Mladost Duboj – åtta i bosniska högstaligan.

Vad ligger bakom klubbvalet?
– Att det blev en flytt till Bosnien var inte planerat. Det hade jag inte i tankarna. Jag var i kontakt med en norsk klubb och tittade på klubbar i andra bundesligan och engelska Championship. Sedan kom jag i kontakt med en scout som följde mig när jag spelade för Bochum för fyra år sedan. Han kom ihåg mig och ville ha ner mig till klubben han jobbade för i Bosnien.
Vad kan du om den bosniska ligan?
– Jag har bosniska rötter men kan inte så mycket. Jag vet att Sarajevo och Željezničar är två lag som spelar i Europa League ibland. Nivån i ligan är bra och jag tror att det kan vara ett bra skyltfönster.
Känns det inte som ett stort steg med tanke på att du spelade i division 2 i år?
– Jag tror jag kommer att anpassa mig snabbt. Jag kommer ju träna lika mycket som de när jag kommer ner till laget. Flytten går redan på måndag och sedan åker vi nästa direkt till ett träningsläger i Turkiet. Omstarten i ligan är den 28 februari och då ska jag ha kommit i form.
Hur vill du beskriva din senaste säsong?
– Spelmässigt har det flutit på bra. Jag gjorde 8 mål och 17 assist och vi lyckades klara oss kvar i tvåan. 
Gå till toppen