Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snön avskräcker inte alla

Snön har lagt sig över utegymmet i Stadsparken och det ser lika kallt ut som det är. För den som väl hittat hit krävs det ingen större viljeansträngning för att röra på sig.

Enligt Erik Altenstam, personlig tränare, är förutsättningarna optimala. Han leder ett morgonpass med en grupp motionärer som bestämt sig för att etablera en vana.
Margaretha Blomgård är med för första gången. Hon brukar i vanliga fall springa och hon inleder också med ett varv för att få upp värmen.
– Jag gillar träning när det är utomhus och enkelt, säger hon.
Och hon ser fördelar med att träna i grupp.
–  Det är som att springa lopp, det blir socialt och man springer snabbare tillsammans med andra.
I dag är det fem stationer med tolv repetitioner på varje.
Erik Altenstam har varit personlig tränare i tre år och arbetar på utegym, i Sankt Hans backar eller hemma hos kunderna. De som är med tränar i grupp eller var för sig. De har olika ålder, träningsbakgrund och skilda målsättningar, men ett är gemensamt för dem alla.
–  Det är en helhet och det handlar om balans mellan kost, träning och livsstil. Allt hänger ihop och man måste äta bra för att kunna träna bra.
Han påpekar att träningen bara är en timme av dygnets 24.
Mikael Lagerwall flåsar i kylan. Han säger att han orkar mer på jobbet sedan han börjat träna.
– Och det har blivit lättare att hantera stress. Jag har inte som mål att springa långt eller klara något i bänkpress. Jag vill hitta en balans och må bättre, säger Mikael Lagerwall.
Gå till toppen