Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Två misstänkta för Kalmarofredande

Två män, födda 1983 och 1996, har delgivits misstanke för att ha sexuellt ofredat ett antal kvinnor på Larmtorget i Kalmar på nyårsafton.

Två yngre män har delgivits misstanke för att ha sexuellt ofredat ett antal kvinnor i Kalmar på nyårsafton. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
— Två killar har delgivits misstanke. De omhändertogs och förhördes första gången på nyårsaftonsnatten, säger Kalmarpolisens presstalesperson Johan Bruun.
De båda männen förnekar brott. Polisen har i nuläget ingen mer information att ge om männens identitet eller hemvist.
De misstänkta är inte frihetsberövade eftersom normalstraffet för sexuellt ofredande är böter vilket betyder att polisen inte kan vidta tvångsåtgärder.
Kalmarpolisen har hittills fått in elva anmälningar om sexuellt ofredande på Larmtorget på nyårsafton.
— Vi har också ett par till som är på väg in, säger Johan Bruun.
Enligt polisen ska kvinnorna ha blivit tafsade på av flera män på torget efter midnatt på nyårsafton.
— Folk gick ut från krogarna runt torget midnatt och firade nyåret. Efter tolvslaget gick många tillbaka in på krogarna och de som blev kvar blev utsatta för det här.
De poliser som är i tjänst nu i helgen kommer att informeras om det som hände på nyårsafton och titta till området lite extra, säger Johan Bruun.
— Tjejer ska kunna gå trygga på våra gator och inte bli utsatta för det här.
Gå till toppen