Malmö

Vad är "Wasted"?

Charlotte Ormston, eventchef för Connectors Malmö, som arrangerar "Wasted" då Malmöborna kan lära sig hur de undviker att slösa på maten.

– Det är ett evenemang som samlar personer från runtom i Europa för att prata om matslöseri och vad människor kan göra för att hjälpa till.
Varför är "Wasted" viktigt?
– Matslöseri är ett väldigt populärt ämne i dag. Vi tänkte att det vore ett bra ämne efter julen, som är den mest slösaktiga tiden på året. Då kan människor få lära sig hur de ska skära ner på sitt matslöseri under 2016.
– En tredjedel av all mat i världen slängs bort. Det är skandalöst. Vi försöker förändra det med detta evenemang.
Vad kommer ni göra?
– Vi har tre personer som ska tala. En är Arash Derambarsh som organiserade en mycket framgångsrik politisk kampanj som resulterade i en lag som tvingar alla franska snabbköp att donera överbliven mat till välgörenhet.
– Vi har även en lokal talare, Zeenath Hasan, som driver Rude food. Det är en väldigt trevlig lokal restaurang som använder överbliven mat som annars hade slängts bort.
Vad kommer man lära sig?
– Du lär dig mer om arbetet som de inbjudna gör och hur man kan hjälpa dem, och hur man kan förändra sitt eget liv för att slänga mindre mat.
– Det är trevliga och ganska informella evenemang. Vi brukar ha aktiviteter då människor träffas och pratar med varandra och så är det en panel som kommer prata om matslöseri.

Arrangeras i slutet av månaden

Wasted går av stapeln på Stapelbäddsgatan den 27:e januari.
Utöver Arash Derambarsh och Zeenath Hasan talar även Sanne Stephansen från Köpenhamnsrestaurangen Rub & Stub, som gör mat på råvaror som annars skulle slängas.
Gå till toppen