Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inga hinder för ridsport

Malmö stad plöjde ner miljoner i Ribersborgsfältet för att underlätta för ridsporten. Även om fälttävlan försvinner i år, kan investeringarna utnyttjas, anser gatukontoret.

För fem år sedan rev Malmö stad upp fotbollsplaner som användes av korpidrotten på Ribersborgsfältet. Därefter drog man elledningar, byggde stängsel och förstärkte underlaget så att det bättre kunde bära hästar, till en kostnad av fyra miljoner kronor.
Men i sommar blir det ingen internationell fälttävlan, berättade Sydsvenskan igår. Det betyder inte att pengarna är bortkastade, säger man på gatukontoret i Malmö.
– I år blir det ingen fälttävlan, men det blir hästtävlingar även i fortsättningen och då kan infrastrukturen användas, säger Pella Ström på gatukontoret, som utreder områdets framtid.
Bakom beslutet att pausa fälttävlan ligger en samarbetsgrupp mellan olika kommunala grenar av Malmö stad, bland dem gatukontoret och fritidsförvaltningen. Avsikten är att ta ett helhetsgrepp i planeringen av området, som ska locka fler Malmöbor och besökare.
Och arrangemang på Ribersborgsfältet ska det bli fler av, inte färre, säger Martin Lundin, biträdande chef på chef för gatukontorets stadslivsavdelning.
– Vi vill att fältet används till hästar året runt, inte bara två veckor. Det skulle kunna vara ridklubbarna i staden eller privata företag, säger han.
Syftet är att göra livet bättre för Malmöborna, samtidigt som de gjorda investeringarna utnyttjas bättre. På sikt är inte heller fälttävlan utesluten.
Programmet för sommaren i år klarnar framåt våren, enligt utredaren Pella Ström.
Gå till toppen