Sport

Svedalas svit sprack i toppmötet

Seriefinalen lockade storpublik till Svedala sporthall. Då förlorade Svedala sin första hemmamatch för säsongen och tappade samtidigt serieledningen till gästande Hylte/Halmstad.

Jessika Nilsson hittar en väg förbi Daniele Kovacs de Limas block, men Svedala fick slita för poängen och gav borta för många.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
VOLLEYBOLL, Elitserien, damer: Svedala–Hylte/Halmstad 0–3
Ingen kunde klaga på underhållningen eller dramatiken, men i de avgörande momenten var det Svedala som stod för de flesta misstagen och för första gången den här säsongen blev laget utan setseger.
Hylte/Halmstads 3–0-seger var långt ifrån någon överkörning, setsiffrorna 22–25, 24–26, 23–25 visar hur små marginalerna var, men Svedala var ändå inte riktigt nära att få ett ordentligt övertag i något set.
– Vi gör mycket bra och rätt, men det brister i små detaljer och då är det svårt att slå de riktigt bra lagen, sa passaren och lagkaptenen Camryn Irwin.
– Men vilken härlig inramning och stämning på läktaren. Så här mycket folk brukar vi inte ha på våra matcher och jag hoppas de kommer tillbaka. Synd bara att vi inte kunde ge dem en seger.
Svedala har imponerat stort i elitserien den här säsongen och tidigare bara förlorat två matcher, båda på bortaplan mot de andra topplagen Hylte/Halmstad (2–3) och Engelholm (2–3).
Samtidigt har man en tunn trupp med bara åtta spelare efter att ha tappat folk på vägen på grund av jobb och studier. Det kan bli kostsamt och är definitivt slitsamt med en hel del matcher kvar av seriespelet.
– Vi måste se till att ha alla hela och friska, sa Camryn Irwin.
– Mycket nu handlar redan om att förbereda sig på bästa sätt inför slutspelet och där kan allting hända. Bland topplagen kan alla slå alla.
På onsdagskvällen spände Hylte/Halmstad musklerna i Svedala och Sporthall och kunde samtidigt presentera ett färskt och slagkraftigt nyförvärv i amerikanskan Kelsey Fien.
Seten såg någorlunda likadana ut. Hylte/Halmstad hade greppet och skaffade sig en liten lucka, som Svedala gång på gång stängde igen, men till slut var det ändå gästerna som vann de avgörande bollarna.
Svedalas sportchef Jörgen Larsson satt med på bänken och hade koll på statistiken. Siffrorna talade sitt tydliga språk.
– De var vassare än oss i dag och gjorde färre misstag, det var den stora skillnaden, konstaterade han.
Gå till toppen