Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Israel annekterar palestinsk mark

Israel planerar att annektera 154 hektar palestinsk mark på Västbanken i Jordandalen nära den palestinska staden Jeriko, en plats med många israeliska bosättningar. Israels försvarsdepartement uppger i en skriftlig kommentar att regeringen befinner sig i slutskedet i processen att överföra marken till den israeliska staten.
FN:s generalsekretare Ban Ki-Moon har fördömt den stundande annekteringen, som är den största på Västbanken sedan augusti 2014.
— Bosättningsverksamhet utgör ett brott mot internationell rätt och strider mot den israeliska regeringens offentliga uttalanden om att den stöder en tvåstatslösning av konflikten, sade FN-chefen i går.
Tidigare annekteringar av palestinsk mark har fått hård kritik av människorättsgrupper och det internationella samfundet, eftersom de anses försvåra palestiniernas möjlighet att bilda en egen stat.
Gå till toppen