Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lysande och obehagligt om chilenska präster

Sällskapet – El Club

Chile (El Club), 2015. Regi: Pablo Larraín. Med: Alfredo Castro, Roberto Farias, Antonia Zegers, Jaime Vadell, Alejandro Goic, Alejandro Sieveking, Marcelo Alonso. Åldersgräns: 15 år. Längd: 1.36.
Chilenaren Pablo Larraíns post-Pinochet värld är dyster. I den lilla kuststaden där handlingen i ”Sällskapet – El Club” tilldrar sig bryter solstrålarna knappt igenom de massiva molnen. I en högt belägen villa lever fyra äldre män, en uppenbart demenssjuk, tillsammans med en kvinna som sörjer för deras mat och omvårdnad. De promenerar längs med havet, tittar på tv, tränar en kapplöpningshund, vinner pengar på den och exponerar sina konservativa värderingar. Först då en katolsk kyrklig dignitär anländer med en annan präst och berättar att denne man ska bo hos dem, står det klart att männen skilts från sina kyrkliga arbeten på grund av bland annat sexuella övergrepp, som pedofili. De är förvisade i exil och det gäller även kvinnan, nunnan Monica.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen