Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Den mörka kontinenten grundligt utforskad

Signe Vad och Kaia Hugin

"Även med händerna ovanpå täcket - är jag den farligaste på min väg", Signe Vad, Martin Bryder Gallery, Lund, t o m 6/2. "Motholic Mobbles", Kaia Hugin, Fotogalleriet Format, Malmö, t o m 21/2.
Ett landskap av kött öppnar sig för blicken. Intima veck och gömslen, glatta av fukt eller som skrynklig sammet. En inre topografi breder ut sig i danska Signe Vads konst. Det handlar om kroppen, den mänskliga och djuriska. Oundgänglig men sällan självklar. I sina bilder tränger hon under huden, bortom blygseln och skammen in i skönheten och lusten. I en sluten mapp på skrivbordet hos Martin Bryder Gallery ligger den grafiska sviten "Psychedelic Vagina". Blad efter blad av rosaröd abstraktion i mjukt böljande, lätt hypnotiska slöjor. Andra gånger stänker hon tusch, och bearbetar det fotografiska trycket tills svärtan eroderar och exploderar likt nebulosor i rymden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen