Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Pendlarbloggen

Michael Randropp: ”En id-kontroll räcker”

Pendlarklubben kystbanens egna undersökning visar att id-kontrollerna har stor påverkan på pendlarnas vardag – trots att politikerna säger annat.
– Jag är inte förvånad, säger pendlarklubbens ordförande Michael Randropp till Pendlarbloggen.
På klubbens sida på Facebook har pendlarna fått fylla i ett formulär om hur restiden påverkats efter att id-kontrollerna infördes på Kastrup den fjärde januari.
Utifrån pendlarnas svar har snittförseningen räknats ut. Här är resultatet:
Kl. 04.01 til kl. 06.00: försening mellan 9 och 15 minutter
Kl. 06.01 til kl. 10.00: försening mellan 12 och 20 minutter
Kl. 10.01 til kl. 15.00: försening mellan 12 och 18 minutter
Kl. 15.01 til kl. 19.00: försening mellan 20 och 29 minutter
Kl. 19.01 til kl. 04.00:försening mellan15 och 23 minutter
421 personer svarade på frågorna som låg ute på webben under ett dygn. 90 procent av de svarande bor i Sverige. De allra flesta föreningar sker mellan 06-10 och 15-19, det vill säga under rusningstrafiken.
Michael Randropp får höra att många pendlare är upprörda över att politiker och tågbolagen gång på gång upprepar att id-kontrollerna inte haft några större konsekvenser för trafiken eller resenärerna.
– Det är inte bara minuterna som räknas, det är oron att inte veta när man kommer fram som är jobbig. Det är en stor personlig påfrestning att inte veta om man kommer fram i tid till dagis eller ett möte, säger han.
När id-kontrollerna infördes var Michael Randropp övertygad om att de skulle vara högst en månad. Nu ser det ut som att de kan vara kvar längre. Men han hoppas att det sker förändringar snart.
– Jag hoppas att vi kan gå ner till en kontroll istället för två. En kontroll räcker. Men det allra bästa vore förstås om läget förändrades så att kontrollerna försvinner helt.
Hur är din resa? Vill du berätta eller skicka en bild? mejla nicolai.grant@sydsvenskan.se.
Gå till toppen