Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Engdahl gör comeback efter ett års frånvaro

Ebba Engdahl gör comeback i Lugi.
Det är över ett år sedan hon spelade elitseriehandboll och nästan två och ett halvt år sedan hon var skadefri.
– Gissa om jag är sugen, säger 24-åriga Ebba Engdahl.
2013 värvades hon från H43/Lundagård till Lugi för att bli spelmotor. Det tog inte många matcher förrän en korsbandsskada gjorde att det blev operation och rehab istället för en framträdande roll i Lugi.
För drygt ett år sedan var hon tillbaka mot Skövde, samma lag som det blir comeback mot på onsdagskvällen i Arenan i Lund.
Knäet höll fyra matcher sedan blev det operation igen. Framtiden som elitspelare var oviss.
Men sedan en månad tillbaka har Ebba Engdahl tränat för fullt och nu är hon redo att spela match igen. Läkare och sjukgymnaster har gett klartecken.
– Det har känts bra i flera veckor nu. Jag har ingen smärta alls i knäet. Jag är jätteglad för det.
Tränaren Dragan Brljevic är glad att få tillbaka en rutinerad spelare i en tunn trupp. Senast räckte man inte alls till mot topplaget Skuru.
– Man ser inte på träningarna att Ebba inte spelat på mer än två år. Hon kommer att ge spetskompetens i det här skadedrabbade laget. Ebba har så mycket handboll i sig så jag är inte det minsta orolig, säger Dragan Brljevic.
Själv så väljer Ebba Engdahl att ligga lågt.
– Man märker snabbt vad man tappat. Jag har inga högre förväntningar. Just nu är jag mest glad att jag inte har ont i knäet längre.
Det är viktigt för Lugi att hänga på i striden om de fyra första platserna genom att besegra Skövde.
– Vi har fullt fokus, säger Dragan Brljevic.
Gå till toppen